Клинтън зове за персонални изменения в сирийската опозиция

  • 01 ноември 2012 06:08

  • 466
  • 0
Клинтън зове за персонални изменения в сирийската опозиция
© Getty Images/Guliver

За обединение и персонални изменения в ръководството на сирийската опозиция, призова държавният секретар на САЩ Хилари КлинтънХилари КлинтънХилари Клинтън (по баща Родъм)– американска юристка и политичка. Хилари Родъм е родена на 26, предаде радио „Свобода”.

В рамките на своята визита в Хърватска Клинтън отбеляза, че Вашингтон смята, че опозицията на режима Башар Асад трябва да действа от името на „всички сирийци” и в нейното ръководство трябва обезателно да присъстват не само политически емигранти, обединили се в

Сирийския национален съвет, но и представители на сирийците, които се "борят и умират" за свобода в самата Сирия, където продължават ожесточените боеве между бунтовниците и правителствените войски.

Американският държавен изрази безпокойство, че ръководството на опозицията се е обърнало към радикални ислямисти, обвинявайки ги в стремеж да „откраднат” революцията.

По думите на Клинтън международната среща за Сирия, която ще се проведе следващата седмица в Катар, ще помогне за обединението на сирийската опозиция.

Последвайте канала на

466 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини