Обама продължава да води на Ромни

  • 28 септември 2012 09:33

  • 497
  • 0
Обама продължава да води на Ромни
©

Американският президент Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият запазва преднината си пред републиканския претендент Мит РомниМит Ромни Уилръд Мит Ромни е американски бизнесмен и политик от Републиканската партия. Губернатор на, показва социологическо проучване, цитирано от Ройтерс.

Това става по-малко от шест седмици преди президентските избори в САЩ. Според допитването на Ройтерс/Ипсос Обама може да разчита на 49 процента подкрепа, а Ромни - на 42 процента. В анкетата са участвали 1194 души. Данните сочат, че съотношението на силите остава почти същото, каквото е от няколко дни, с лека преднина на Обама.

Президентът е увеличил популярността си след конгреса на своята Демократическа партия по-рано този месец, а подкрепата за неговия съперник е намаляла след разпространяването на видеозаписа, на който Ромни е заснет да казва по време на проява за набиране на средства за предизборната кампания през май, че 47 процента от американците са зависими от правителството и едва ли ще гласуват за републиканския кандидат на изборите на 6 ноември.

Последвайте канала на

БТА
497 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини