Тръмп провежда митинг в "Медисън Скуеър Гардън", Харис във Филаделфия

  • 27 октомври 2024 20:46

  • 281
  • 1
Тръмп провежда митинг в "Медисън Скуеър Гардън", Харис във Филаделфия
© gettyimages

Кандидатът за президент на САЩ от Републиканската партия Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския днес ще води  митинг в "Медисън Скуеър Гардън" в Ню Йорк, събитие в щата, който за последен път подкрепи републикански президент през 1984 г., съобщава БТА. 

Всичко по темата:
Президентските избори в САЩ - Харис срещу Тръмп 191

Опонентката му от Демократическата партия , вицепрезидентката Камала ХарисКамала ХарисКамала Харис е родена на 20 октомври 1964 година в Оукланд, САЩ, в семейство на имигранти., пътува до Филаделфия, най-големия град и крепост на демократите в щата Пенсилвания, и планира спирки в бръснарница, в пуерторикански ресторант и баскетболна зала , за да насърчи хората да гласуват.

Говорейки днес в Църквата на християнското състрадание, Харис не споменава Тръмп по име. "В този момент сме изправени пред истински въпрос: в каква страна искаме да живеем?",  каза тя. Посещението на вицепрезидента в църквата  на християнско състрадание във Филаделфия, където пасторът я представи на богослужението като "гласа на бъдещето", беше първата за деня в най-големия град в щата Пенсилвания, отбеляза Асошиейтед прес.

Предизборната кампания на Тръмп е на финалната права

В изказването си Харис се опря на историята на апостол Павел, който преодолява трудностите, за да разпространява словото на Исус.

Американският милиардер Илън Мъск, който подкрепя Тръмп с платформата си за социални медии "Екс", огромното си богатство, както и  с раздаване на пари, което повдигна правни въпроси, ще бъде сред водещите лектори, съобщиха от кампанията на Тръмп.

Тръмп ще използва събитието в емблематичното място, за да изнесе заключителното си слово срещу Харис.

"Искаме да приключим с красив взрив“, каза той миналата седмица.

Социологическите проучвания сочат, че подкрепата за съперничещите си кандидати в колебаещите се щати, които ще решат изборите, е близка  малко над седмица преди изборния ден. Повече от 38 млн. гласа вече са подадени, отбелязва Ройтерс.

Мъск, главен изпълнителен директор на "Тесла" и "СпейсЕкс" , както и собственик на "Екс", пътува из Пенсилвания от името на Тръмп и даде 119 млн. долара на своята група за подкрепа на Тръмп, което подпомага привличането на  гласоподаватели в най-оспорваните щати.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
281 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
баба гицка

2024.10.27 | 21:14

1
Ако духам редовно на АХМЕД МУСА, дали американския ОКУПАТОР сащ, ще ми върне Македония и западните покрайнини?

Добави коментар

Водещи новини