Разследват американски банки за пране на пари

  • 16 септември 2012 18:24

  • 756
  • 0
Разследват американски банки за пране на пари
©

Няколко американски банки, между които "Джей Пи Морган" и "Банк ъв Америка", попаднаха под прицела на полицията заради евентуално пране на пари. Банките ще бъдат разследвани за евентуален недостатъчен контрол над паричните потоци през някои от клоновете им, което може да е улеснило наркотрафиканти и терористи да узаконяват мръсни пари. Това пише в. "Ню Йорк таймс", като се позовава на пожелали анонимност служители от банковия надзор в САЩ, информира "Стандар нюз".

Служителите казали, че става дума за предприемането на най-енергичните мерки в САЩ срещу прането на пари от десетилетия, чиято цел е да се изпрати знак до най-големите банки в страната, че е недопустимо всякакво недоглеждане при спазването на законите.

Властите все още не са започнали разследването, но са готови всеки момент да предприемат действия по отношение на "Джей Пи Морган" и още няколко големи банки, включително "Банк ъв Америка", посочва вестникът. Помолени за коментар, и двете банки са отказали да говорят.

Вестникът припомня, че "Джей Пи Морган" вече бе в полезрението на американските регулатори през 2011 г. за възможно нарушаване на режима на икономическите санкции срещу Иран и Куба. Неотдавна властите в САЩ обвиниха няколко европейски банки, че през тях преминават милиарди долари на страни, обект на икономически санкции. Между тях бяха британската "Стандард Чартърд" и "Роял банк ъв Скотланд".

Последвайте канала на

756 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини