Тръмп обеща да назначи допълнителни 10 000 служители на гранични патрули, ако победи на изборите

  • 14 октомври 2024 11:29

  • 184
  • 1
Тръмп обеща да назначи допълнителни 10 000 служители на гранични патрули, ако победи на изборите
© Getty Images

Кандидатът на Републиканската партия за президент Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския обеща да назначи допълнителни 10 000 служители по границата, ако бъде преизбран за президент, и засили атаките си срещу кандидата на Демократическата партия Камала ХарисКамала ХарисКамала Харис е родена на 20 октомври 1964 година в Оукланд, САЩ, в семейство на имигранти. по въпроса за имиграцията, предаде Ройтерс.

Всичко по темата:
Президентските избори в САЩ - Харис срещу Тръмп 126

Тръмп заяви, че ще изпълни целта, като поиска от Конгреса на САЩ да финансира 10-процентово увеличение на заплатите на служителите на граничните патрули и 10 000 долара бонус за задържане на работното място и подписване на договор, по време на митинг в оспорвания щат Аризона, на границата с Мексико.

Заобиколен от лидерите на профсъюза на граничните полицаи, които дадоха своята подкрепа за Тръмп, бившият президент заяви: "Това ще гарантира, че ще можем да наемем и задържим необходимите ни служители на гранични патрули".

Тръмп продължава да води оспорвана надпревара с вицепрезидентката Харис преди предстоящия президентски вот на 5 ноември. Нелегалната имиграция е основна грижа на избирателите, а мнозинството от тях смятат Тръмп за човека, който най-добре може да се справи с нея, сочат социологически проучвания.

Понастоящем в Съединените щати има около 20 000 служители на гранични патрули.

Въоръжен мъж беше задържан близо до предизборен митинг на Доналд Тръмп в Калифорния

Според данни на правителството по време на управлението на Байдън са били арестувани около 7 милиона мигранти, пресекли незаконно границата между САЩ и Мексико - рекордно висок брой, който подхранва критиките към Харис и Байдън от страна на Тръмп и други републиканци, отбелязва Ройтерс.

Харис изложи плановете си за поправяне на "счупената имиграционна система", като същевременно отправи обвинения към Тръмп, че "раздухва пламъците на страха и разделението" относно влиянието на имигрантите върху американския начин на живот. Харис също така призова за по-строги ограничения за предоставяне на убежище и обеща да превърне в "основен приоритет" спирането на трафика на смъртоносния опиоид фентанил в Съединените щати.

В петък Тръмп призова за смъртно наказание за "всеки мигрант", който убие американски гражданин. През последните седмици кампанията Тръмп значително засили антиимиграционната си реторика. Миналия месец той нарече имигрантите, които пребивават в САЩ нелегално и извършват сериозни престъпления, "чудовища" и "хладнокръвни убийци".

Проучванията обаче обикновено показват, че няма доказателства, че имигрантите извършват престъпления в по-голяма степен от родените в страната американци, а критици твърдят, че реториката на Тръмп засилва расистките стереотипи, отбелязва Ройтерс, цитирана от БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
184 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.10.14 | 12:09

1
Иcкатe напълно нови yсещания в CEKCA? Tогава тpябва да опитате това нещо-----> use.my/myxpro

Добави коментар

Водещи новини