Виетнамското правителство разглежда инвестиционното предложение на "Спейс Екс"

  • 26 септември 2024 12:38

  • 188
  • 0
Виетнамското правителство разглежда инвестиционното предложение на "Спейс Екс"
©

Компанията "Спейс Екс" (SpaceX) на Илон Мъск планира да направи инвестиция във Виетнам на стойност 1,5 милиарда долара, която може да помогне за разрешаването на проблемите, свързани с изстрелването на сателитите "Старлинк", съобщи Ройтерс.

"Виетнамското правителство разглежда инвестиционното предложение на "Спейс Екс", каза виетнамският президент То Лам. 

Той се срещна в Ню Йорк с вицепрезидента на "Спейс Екс" Тим Хюз, който заяви, че компанията планира да инвестира 1,5 милиарда долара във Виетнам, тъй като е обещаващ пазар за нейните сателитни интернет услуги.

Със своето 100-милионно население Виетнам е голяма потребителска база за американските интернет компании като "Фейсбук" и "Мета", но остарялото му оборудване може да наруши функционирането на ключови подводни оптични кабели, отбелязва Ройтерс.

Илон Мъск премахва бутона за блокиране в "Х"

Големите планински масиви също влияят на качеството на интернет услугите във Виетнам, който би могъл да използва сателитния интернет в по-строгото си патрулиране в оспорваното Южнокитайско море. Подобна стъпка обаче може да не се приеме добре от Китай, който претендира за по-голямата част от този воден басейн.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
188 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини