Тръмп: Искам германските автомобилни компании да се превърнат в американски автомобилни компании

  • 25 септември 2024 06:54

  • 966
  • 5
Тръмп: Искам германските автомобилни компании да се превърнат в американски автомобилни компании
© gettyimages

Кандидатът за президент на Републиканската партия САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския обеща, че ще насърчи големи международни компании, включително и германски производители на автомобилни, да построят свои заводи в САЩ, като въведе данъчни облекчения, предаде ДПА.

"Искам германските автомобилни компании да се превърнат в американски автомобилни компании", заяви Тръмп на предизборен митинг в гр. Савана,  щата Джорджия. Той посочи, че ако спечели президентските избори на 5 ноември, ще отправи предложение на всяка голяма компания.

"Ще ви осигуря най-ниските данъци, най-ниските разходи за енергия, най-ниската регулаторна тежест и свободен достъп до най-добрия и най-голям пазар на планетата, но само ако произвеждате продуктите си тук, в Америка", подчерта Тръмп. Другото му условие е да се наемат работници от САЩ.

Тръмп изключва възможността да се кандидатира отново през 2028 г., ако бъде победен на изборите през ноември

"Ако не произвеждате продукцията си тук, ще трябва да плащате много високи мита, когато изпращате стоката си в САЩ", предупреди републиканският лидер.

Редица американски икономисти критикуват идеята на Тръмп повишаване на митата, като твърдят, че това е равносилно на налагане на данък на потребителите, тъй като историята показва, че тежестите от подобни подобни мерки обикновено се прехвърлят върху крайния потребител, коментира ДПА.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
966 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Бизон

2024.09.25 | 11:16

5
Ако иска, поне БМВ да го приватизира.

2024.09.25 | 10:53

4
Иcкатe напълно нови yсещания в CEKCA? Tогава тpябва да опитате това нещо-----> shout.to/maxpro

2024.09.25 | 09:26

3
Що мълчи за трут сошъл - поредния му бизнес в банкрут. Клоун.
⚡Важно съобщение⚡

2024.09.25 | 08:41

2
Рашистката педерация вече приема за ⚡⚡постоянно жителство⚡⚡ всички, които не харесват "западните либерални ценности". Копейки, възползвайте се от предложението и заминавайте за Мацква. От мацква ще можете да идете в "БРИКС" или на специалната операция, свободно да плюете по целия цивилизован свят и да общувате с талибани, кадировци, представители на хамас и хезбула и всякакви други тарамбуки. Предложението важи и за пребоядисани комундрели, прогнили тикви и други меки китки.
ха,ха,ха

2024.09.25 | 08:28

1
вместо да се готви за затвора, тоя шут се репчи из медиите, суща тиква.

Добави коментар

Водещи новини