Напрежението между Катар и Израел на Общото събрание на ООН

  • 25 септември 2024 06:50

  • 1115
  • 3
Напрежението между Катар и Израел на Общото събрание на ООН
© Gettyimages/архив

Напрежението между държавите в Близкия Изток се пренесе и на Общото събрание на ООН в Ню Йорк. Държавният глава на една от страните посредници между Израел и палестинската групировка „Хамас” - Катар - определи военните действия на Израел като „геноцид”, предаде Нова тв.

Шейх Тамим бин Хамад ал-Тани отправи категоричното послание от най-високата световна трибуна, въпреки че в началото на конфликта емирството беше основен медиатор за постигане на хуманитарни коридори и започването на преговори за прекратяване на огъня.

След като разговорите за мир са в задънена улица от месеци и страната понесе критики от САЩ и Израел заради близостта си с политически лидери на „Хамас”, Катар изглежда е преосмислил ролята си на посредник.

 „Крещящата агресия, която сполетява палестинския народ в Ивицата Газа, е най-варварската, отвратителна и широкообхватна агресия, нарушаваща човешките ценности, международните конвенции и норми. Това не е война в рамките на известните международни отношения и общата концепция за война, а по-скоро това е престъпление на геноцид с помощта на най-сложните оръжия срещу хора, обсадени в лагер за задържане, където няма спасение от въздушните бомбардировки”, заяви Тамим бин Хамад ал-Тани, емир на Катар.

Зеленски пред Съвета за сигурност на ООН: Да принудим Русия да сключи мир

Последвайте канала на

Десислава Станева
1115 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2024.09.25 | 10:53

3
Иcкатe напълно нови yсещания в CEKCA? Tогава тpябва да опитате това нещо-----> shout.to/maxpro
Емѝ...гълтам цигански уйове- МЍРОСЛАВ БЛАЖЕВ-ПСИХО

2024.09.25 | 10:01

2
МИРОСЛАВ БЛАЖЕВ СЪМ....ТАНГРА е С МЕН...!!! в психото на Ловеч съм...!!!!☞☠️♦️☢️☮️Пpи Boйнa пъpвo щe PEЖEM ГЛABИTE на Bътpeшнитe Bpaгoвe нa БЪЛГAPИЯ: Пъpвo cъceдитe-дoнocници-kpaдци, пoлицaитe-kpaдци, пpokypopитe-kpaдци и cъдиитe-kpaдци, пocлe овластените ФEOДAЛИ-ГЛАВОРЕЗИ, от селсkия-kмет и селсkия-пoлицaй, дo миниcтъpа и пpeзидeнтa, независимо от коя паpтия са, това са ypoдитe koитo бeзнakaзaнo oтвличaт, изнacилвaт, пpoдавaт в poбcтвo, yбиват и безчинстват както си щът в цигaн-милициoнepcka KOЧИНA-БГ❗❗❗☮️☢️♦️☠️: tiny.cc/w1duuz ☘️☘️☘️☘️☘️☘️☘️☘️☘️☘️☘️☘️☘️☘️☘️☘️☘️☘️☘️☘️☘️☘️☘️☘️☘️☘️☘️☘️☘️☘️☘️☘️☘️☘️☘️☘️☘️☘️☘️☘️☘️☘️☘️☘️☘️☘️☘️☘️☘️☘️☘️☘️☘️☘️☘️☘️☘️☘️☘️☘️☘️☘️☘️☘️☘️
А така!

2024.09.25 | 07:04

1
Сега и Катар да им го тури на чифутляците :)

Добави коментар

Водещи новини