Руски военни самолети кръжат около Аляска

  • 24 септември 2024 12:15

  • 2069
  • 4
Руски военни самолети кръжат около Аляска
© pixabay

Северноамериканското командване за въздушно-космическа отбрана (NORAD) вчера е засякло четири руски военни самолета да летят в близост до Аляска, съобщава Си Ен Ен.

Това се случва по-малко от две седмици след разполагането на войници от американската армия в района като част от "операция за защита на силите" на фона на увеличените военни учения на Русия и Китай в региона.

Руските самолети останаха в международното въздушно пространство в зоната за идентификация на противовъздушната отбрана на Аляска и не навлязоха в американското или канадското суверенно въздушно пространство, уточниха от NORAD и допълниха, че тази руска дейност се случва редовно и не се разглежда като заплаха.

NORAD прехвана руски военни самолети, летящи близо до Аляска няколко пъти този месец, пише news.bg.

Китайски самолетоносач навлезе в прилежащата зона на японските води

Армията изпрати военнослужещи от 11-та въздушнодесантна дивизия на остров Шемя в Аляска на 12 септември като демонстрация на "смъртоносна сила в готовност" в отговор на руските военни учения в района. Подразделението е известно като Арктическите ангели и те обикновено са разположени в съвместната база "Елмендорф-Ричардсън" и във "Форт Уейнрайт" в Аляска.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
2069 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
⚡Важно съобщение⚡

2024.09.24 | 13:35

2
Рашистката педерация вече приема за ⚡⚡постоянно жителство⚡⚡ всички, които не харесват "западните либерални ценности". Копейки, възползвайте се от предложението и заминавайте за Мацква. От мацква ще можете да идете в "БРИКС" или на специалната операция, свободно да плюете по целия цивилизован свят и да общувате с талибани, кадировци, представители на хамас и хезбула и всякакви други тарамбуки. Предложението важи и за пребоядисани комундрели и други меки китки.
КопИ@ле!

2024.09.25 | 17:46

4
Баща ти не те иска!

2024.09.24 | 18:54

3
Иcкатe напълно нови yсещания в CEKCA? Tогава тpябва да опитате това нещо-----> shout.to/maxpro

2024.09.24 | 12:21

1
Руслямистите са гладни като кучета. :)

Добави коментар

Водещи новини