Лойд Остин" САЩ ще настояват пред съюзниците си за допълнително укрепване на украинската противовъздушна отбрана

  • 30 август 2024 22:28

  • 369
  • 4
Лойд Остин" САЩ ще настояват пред съюзниците си за допълнително укрепване на украинската противовъздушна отбрана
© Gettyimages

САЩ възнамеряват да укрепят допълнително противовъздушната отбрана на Украйна, заяви американският министър на отбраната Лойд Остин на среща с украинския си колега Рустем Умеров в Пентагона, съобщава БТА. 

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 14456

Остин посочи, че САЩ планират да се застъпят за увеличаване за подкрепата за украинската противовъздушна отбрана на срещата Контактната група за Украйна, която ще се състои следващата седмица във военновъздушната база "Рамщайн" в Западна Германия. 

Вашингтон и съюзниците му продължават да предоставят на Киев военно оборудване, което е от критично значение за защитата от продължаващата руска инвазия, каза Остин. 

Зеленски смени командира на ВВС след загубения F-16

Той осъди последните руски атаки срещу цивилни обекти. "Нека да съм ясен, никога не е приемливо да се атакуват цивилни и устойчивостта на Украйна ще ѝ помогне да надделее над агресията и зверствата на (руския президент Владимир) Путин", подчерта американският министър на отбраната. 

Умеров от своя страна благодари на САЩ за подкрепата им и заяви, че иска да информира Остин за ситуацията на бойното поле и за текущите нужди на украинската армия. 

Фокус на дискусията им бе и вътрешното украинско производство на оръжия. Умеров отбеляза, че Украйна е създала стотици нови оръжейни компании и вече има възможността за бързо вътрешно производство на висококачествени оръжия. 

По-рано Си Ен Ен предаде, позовавайки се на украински представител, че Умеров ще представи пред американското правителство и списък с потенциални мишени в Русия. Украйна може да отблъсне много атаки от самото начало, нанасяйки удари по руски командни пунктове, летища, складове за боеприпаси и казарми, коментира ДПА. Засега Вашингтон е ограничили използването на американски оръжията срещу Русия. 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
369 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2024.08.31 | 00:14

4
Я се оправете и стига с претенциите ви да командирите.
Украински нацисти мръсници

2024.08.31 | 00:04

3
Агресори на чужди континенти

2024.08.30 | 23:25

2
Смрадлив негър! Я се връщай в тръстиката! Вън от Русия!

2024.08.30 | 22:44

1
Бахти брикета ...

Добави коментар

Водещи новини