Сръбски спортист почина по време на състезание по кросфит в Тексас

  • 09 август 2024 10:52

  • 572
  • 2
Сръбски спортист почина по време на състезание по кросфит в Тексас
© gettyimages

Спортистът от Сърбия Лазар Джукич почина по време на участие в състезанието по плуване на Кросфит игрите (Crossfit Games) в Тексас, съобщиха организаторите, цитирани от сръбската редакция на Би Би Си. 

28-годишният състезател се състезаваше в езерото Марин Крийк близо до град Форт Уърт в четвъртък сутринта, когато внезапно изчезна под водата и не успя да излезе на повърхността, заявиха служители от спешната помощ на Форт Уърт. Службите за спешна помощ са извикани около осем часа местно време, а тялото е открито около час по-късно. Всички състезания на Кросфит игрите са преустановени, предаде БТА.

"Джукич внезапно спря пред целта, започна да маха с ръце, изчезна под водата, изплува отново и след това просто потъна", посочват организаторите.

23-годишен жокей почина след тежко падане от кон

Водолазен екип на полицията от Форт Уърт, както и дронове, са участвали в издирването на тялото на Джукич, съобщи CBS News, позовавайки се на местните власти.

Изпълнителният директор на игрите Дон Фаул посочи, че Джукич е "обичан и уважаван" член на фитнес общността. "Това се отрази на всички ни. Ще направим всичко възможно, за да подкрепим семейството му“, допълни той.

Той също така заяви, че е имало „напълно документиран план за сигурност“ и че охраната на състезанието е била на място по време на събитието. Веднага е организирана онлайн кампания в помощ на семейството на Лазар Джукич и вече са събрани над 211 000 долара. Джукич дебютира на Кросфит игрите през 2021 г., след като години наред е играл водна топка в родната си Сърбия. „Известен със своята доброта, хумор и като човек, който винаги иска да помогне, Лазар внасяше глътка свеж въздух, където и да отидеше“, се казва в съобщението на организаторите на състезанието.

В уебсайта на игрите пише, че Джукич е първият състезател по кросфит в Сърбия между 2017 и 2021 г., а тази година е третият в страната. Кросфит игрите са ежегодно състезание, в което спортистите участват в редица дисциплини и често не разбират какво ще включва всеки етап от състезанието до момента, в който трябва да се състезават.

Последвайте канала на

Калина Христова
572 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.08.09 | 15:24

2
Разпродажба! Преносимият мини климатик охлажда, овлажнява и освежава. Безшумен и преносим, можете да го вземете на работа или на плажа, перфектно и бързо охлажда стаята. Много хубава цена----> use.my/arctik
бум бум в анала КАТИЛА

2024.08.09 | 10:59

1
БУМ БУМ В АНАЛА КАТИЛА БУМ БУМ В АНАЛА КАТИЛА БУМ БУМ В АНАЛА КАТИЛА

Добави коментар

Водещи новини