Южна Каролина се подготвя за наводнения от тропическата буря "Деби"

  • 08 август 2024 09:44

  • 220
  • 0
Южна Каролина се подготвя за наводнения от тропическата буря "Деби"
© gettyimages

Очаква се тропическата буря „Деби“ да достигне днес сушата и да донесе проливни дъждове в Южна Каролина, предаде Ройтерс. Приближаването на бурята засили страховете от внезапни наводнения в райони, в които земята вече е напоена от преминаването на други бури.

Вчера „Деби“ донесе по-малко дъжд в сравнение с предните дни, но метеорологът от Националната метеорологична служба Рич Бан предупреди, че днес валежите отново ще се усилят.

„Влагата се завръща в „Деби“, каза Бан и отбеляза, че бурята е акумулирала нови дъждовни облаци, докато вчера преминаваше над Атлантическия океан край бреговете на Джорджия и Южна Каролина. „Докато „Деби“ се движи над сушата, заплахата от поройни дъждове ще води до опасения за наводнения“, добави той.  

Бурята "Деби" взе четири жертви във Флорида

Бан съобщи, че утре бурята ще причини валежи от Вирджиния до Пенсилвания, където земята вече е напоена с вода от други бури през седмицата, което повишава риска от наводнения. През почивните дни „Деби“ ще донесе дъжд над централната част на щата Ню Йорк и над Върмонт.

Най-малко шестима души загинаха в резултат на преминаването на стихията над Флорида и Джорджия. Тя достигна сушата в понеделник като ураган от първа категория в крайбрежието на Мексиканския залив край Флорида и след това се насочи на североизток.

Губернаторите на Южна и Северна Каролина, Флорида и Джорджия обявиха извънредно положение. Бурята вече причини наводнения, като остави под вода цели квартали и пътища в тези райони.

Последвайте канала на

Калина Христова
220 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини