Доналд Тръмп обяви сенатор Джей Ди Ванс за свой кандидат за вицепрезидент

  • 15 юли 2024 22:45

  • 1134
  • 0
Доналд Тръмп обяви сенатор Джей Ди Ванс за свой кандидат за вицепрезидент
© Gettyimages

Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския обяви сенатора от Охайо Джей Ди Ванс за свой кандидат за вицепрезидент. В миналото Ванс е отправял множество критики към Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския, но по-късно се превърна в един от най-твърдите му защитници.

„След продължително обсъждане и размисъл и като взех предвид огромните таланти на много други, реших, че човекът, който е най-подходящ да заеме позицията на вицепрезидент на Съединените щати, е сенаторът Джей Ди Ванс от Великия щат Охайо“, написа Тръмп в социалната си мрежа.

Убеден консерватор от републикански щат, Ванс едва ли ще привлече много нови избиратели в лагера на Тръмп и дори може да отблъсне някои с по-умерени виждания.

Тръмп с публична поява часове след опита за убийство

39-годишният Джей Ди Ванс ще представлява по-младото поколение в президентската изборна надпревара между 78-годишния Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския и 81-годишния Джо Байдън, съобщава БТВ.

Самият Джей Ди Ванс беше остър критик на Тръмп преди и след изборната победа през 2016 г. срещу кандидата за президент на Демократическата партия Хилари Клинтън, наричайки го „идиот“ и „Хитлер на Америка“, наред с други епитети.

Но докато се подготвяше да се кандидатира за Сената на САЩ в Охайо през 2022 г., той се превърна в един от най-последователните защитници на бившия президент, подкрепяйки Тръмп дори когато други републиканци от Сената отказаха да го направят.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1134 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини