"Гласувайте за мен!", призова Тръмп християните евангелисти

  • 23 юни 2024 08:57

  • 380
  • 5
"Гласувайте за мен!", призова Тръмп християните евангелисти
© Novini.bg/ Canva

Бившият президент на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския вчера призова евангелистите да гласуват масово на президентските избори през ноември, за да му помогнат да спечели, обещавайки "яростно" да защитава религиозната свобода, ако бъде избран, предадоха световните агенции.

„Евангелисти и християни, те не гласуват толкова (масово), колкото би трябвало“, каза десният кандидат във вашингтонски хотел пред стотици участници в конференцията на коалицията „Вяра и свобода“.

„Те ходят на църква всяка неделя, но не гласуват. Трябва да направим така, че те да гласуват, само този път“, каза той. „След четири години не трябва да гласувате, става ли? След четири години не гласувайте, не ми пука“, добави той с половин уста, предизвиквайки смях сред публиката.

Тръмп каза, че е избрал кой ще е неговият подгласник на президентските избори в САЩ

Милиардерът увери евангелистите, които изиграха важна роля за идването му на власт през 2016 г. и много от които са му много предани, че ще защити вярата им.

Той вече им позволи да спечелят историческа победа по отношение на абортите, като назначи трима консервативни съдии във Върховния съд, институцията, която в крайна сметка през 2022 г.отмени федералната гаранция за прекратяването на бременност.

„Ние ще защитим християните в нашите училища, в нашата армия, в нашата администрация, на нашите работни места, в нашите болници“, каза Тръмп, предаде БТА.

 „Ще създадем и нова федерална институция за борба с антихристиянските предразсъдъци“, чиято цел ще бъде да разследва „дискриминацията“ и „преследването“ на християни в САЩ, заяви той.

Бившият президент потвърди, че лагерът на демократите на неговия съперник, настоящия държавен глава Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в, се е стремял да „заглуши“ и „деморализира“ християните.

„Те не искат да гласувате, затова трябва да гласувате“, каза Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския. „Ако гласувате, няма как да загубим.“

Множеството отговори със скандиране „Гласувайте, гласувайте, гласувайте“, аплодирайки Тръмп.

Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския ще се изправи срещу Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в в телевизионен дебат следващия четвъртък, четири месеца преди президентските избори в САЩ, припомня Франс прес.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
380 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
баба гицка

2024.06.24 | 17:02

5
тръмп е антихриста, той е зло за света
БОТЕВ

2024.06.23 | 13:46

4
Слава на Тръмп!!!!!!!!!! Отново президент!!!!!!!!!!

2024.06.23 | 12:38

3
Разпродажба! Преносимият мини климатик охлажда, овлажнява и освежава. Безшумен и преносим, можете да го вземете на работа или на плажа, перфектно и бързо охлажда стаята. Много хубава цена----> use.my/arctik
ПЕ ДЕРАСТА САМО ГЛЕДА

2024.06.23 | 11:04

2
ДОКАТО ВИ ИЗ БИЯ ИЗРОДИ

2024.06.23 | 10:08

1
А от какво ще "защитава вярата"?

Добави коментар

Водещи новини