"Кон за секс": Подчинени на Илон Мъск го обвиниха в сексуален тормоз и сексизъм

  • 13 юни 2024 16:43

  • 1856
  • 4
"Кон за секс": Подчинени на Илон Мъск го обвиниха в сексуален тормоз и сексизъм
© Getty Images, архив

Подчинени на американския милиардер Илон МъскИлон Мъск Ѝлон Рийв Мъск (на английски: Elon Reeve Musk, /ˈiːlɒn ˈmʌsk/) е канадско-американски инженер, изобретател, го обвиниха в сексуален тормоз и сексизъм, съобщава вестник The Wall Street Journal, като се позовава на свои източници сред работещите с предприемача.

Твърди се, че Мъск упорито канел на гости една от стажантките в компанията SpaceX на гости. На друга служителка обещал да ѝ подари кон, ако прави секс с него, а от трета поискал да му роди деца. От редакцията подчертават, че подобни истории са се развивали в продължение на години.

Жените казват, че кариерата им е зависела от това дали ще удовлетворят исканията на Мъск. Повечето напуснали след "тормоза“, отбелязва изданието.

Х на Илън Мъск официално позволи порното в платформата

Bloomberg на свой ред пише, че осем бивши служителки на SpaceX наскоро са завели дело поради, според тях, незаконно уволнение. Те твърдят, че са били освободени от длъжност, след като са написали отворено писмо със сигнал за дискриминация по полов признак и тормоз в компанията.

В делото се казва, че Мъск е създал "токсична среда в SpaceX, която унижава жените и ЛГБТ общността“.

Самият собственик на компанията не отговори на исканията на журналистите, но изпълнителният директор на SpaceX подчерта, че подобни истории "изкривяват реалното състояние на нещата в SpaceX и не отразяват културата на компанията“.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
1856 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Фед

2024.07.17 | 16:17

4
Ами, те като се продават, естествено, че той ще купува, айде стига с тия ку..рви, е..бът се и след години ревът , че са насилени, жалки женки

2024.06.14 | 12:38

3
Тоя е ненормалник.
Тото

2024.06.13 | 18:39

2
Този е за усмирителна риза

2024.06.13 | 17:08

1
добро утро...че тоя педал си купува жени с пари не е новина отдавна.

Добави коментар

Водещи новини