САЩ все още чакат отговора на "Хамас" на мирното предложение

  • 05 юни 2024 08:30

  • 165
  • 2
САЩ все още чакат отговора на "Хамас" на мирното предложение
© Getty Images

Палестинското ислямистко движение "Хамас" все още не е дало своя отговор на мирния план, представен в петък от президента на САЩ Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в с цел спиране на войната в ивицата Газа, заяви съветникът в Белия дом за националната сигурност Джейк Съливан, цитиран от Ройтерс.

Съливан каза, че Съединените щати чакат отговор от "Хамас" чрез катарските посредници.

Директорът на Централното разузнавателно управление (ЦРУ) на САЩ Бил Бърнс ще посети Катар за консултации, допълни той.

Вчера говорител на катарското министерство на външните работи заяви, че страната му е предала на "Хамас" израелското предложение за прекратяване на огъня, което отразява триетапния план на Байдън, но призова Израел да формулира единна позиция, която да е приета от "цялото правителство", т. е. от всички партии от широката управляваща коалиция.

Говорител на палестинското ислямистко движение от своя страна каза, че Израел трябва да поеме ясен ангажимент за постоянно прекратяване на огъня в Газа и пълно изтегляне на въоръжените си сили от ивицата.

Израелският премиер Бенямин НетаняхуБенямин НетаняхуБенямин Нетаняху е роден на 21 октомври 1949 г. в Тел Авив, Израел. Той е израелски политик и обаче повтори, че траен мир не може да има, докато групировката "Хамас" не бъде унищожена.

Той каза това на фона на разделението в управляващата в Израел коалиция по повод плана на Байдън.

Последвайте канала на

Весела Найденова
165 2

Коментари 2

Добави коментар

2024.06.05 | 10:05

2
Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:----> shorter.me/keto

2024.06.05 | 10:00

1
ГЛАВИТЕ ПОДЧОВЕЦИ! ГЛАВИТЕ В ПЛИКОВЕ!

Добави коментар

Водещи новини