Щатът Луизиана е напът да одобри хирургичната кастрация в случаи на педофилия

  • 04 юни 2024 12:42

  • 473
  • 3
Щатът Луизиана е напът да одобри хирургичната кастрация в случаи на педофилия
© Freepik

Законодателната власт на Луизиана одобри този понеделник проект на закон, който ще разрешава на съдилищата в американския щат да налагат хирургична кастрация като осъдителна присъда спрямо извършители на сексуални престъпления срещу малолетни.

Мярката ще се отнася за тези, които бъдат признати за виновни, че са извършили определени престъпления от сексуално естество като изнасилване, инцест и сексуално посегателство срещу деца под 13-годишна възраст.

В момента проектозаконът е на бюрото на губернатора на Луизиана – републиканецът Джеф Ландри, който трябва да го разгледа и одобри.

Нов пакистански закон предвижда химическа кастрация на изнасилвачи

Към днешна дата съдилищата в Луизиана вече имат правото да разпореждат химическа кастрация, която е по-малко инвазивна, като опция за присъда за утежнени сексуални престъпления. Такава мярка беше постановена наскоро по делото на мъж, осъден за изнасилване на три малолетни.

Законопроектът за хирургическата кастрация, внесен от сенатора демократ Реджина Бароу, получи огромна подкрепа от републиканските законодатели.

Бароу каза, че подобни престъпления срещу деца са „непростими“.

Ако бъде подписан от губернатора Ландри, законът ще влезе в сила още на 1 август, информира 20minutos.

Последвайте канала на

Владимир Василев
473 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2024.06.04 | 14:56

3
Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:----> shorter.me/keto
Той е обезчестил кучето си.

2024.06.04 | 13:46

2
В момента проектозаконът е на бюрото на губернатора на Луизиана – републиканецът Джеф Ландри, който трябва да го разгледа и одобри. ДА ЗАПОЧНЕ ПОКАЗНО ПО ТЕЛЕВИЗЯТА хичиеската кастрация на ХИТЛЕР веднага на губернатора на Луизиана – републиканецът Джеф Ландри.

2024.06.04 | 13:12

1
Браво!

Добави коментар

Водещи новини