Мъск става съветник на Тръмп при победа на изборите?

  • 30 май 2024 07:39

  • 568
  • 0
Мъск става съветник на Тръмп при победа на изборите?
© Getty Images

Илон МъскИлон Мъск Ѝлон Рийв Мъск (на английски: Elon Reeve Musk, /ˈiːlɒn ˈmʌsk/) е канадско-американски инженер, изобретател, може да стане политически съветник на Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския, ако републиканецът отново бъде избран за президент на САЩ, твърди в. "Уолстрийт джърнъл", цитиран от Ройтерс и БТА.

Американският всекидневник се позовава на хора, запознати с разговорите по въпроса.

Според тях Тръмп обсъжда с Мъск, който притежава компаниите "Спейс Екс" (SpaceX) и "Тесла" (Tesla), както и социалната платформа "Екс" (X), как милиардерът би могъл да има "официален принос и влияние" върху икономическата политика и охраната на границите.

Мъск също така запознал Тръмп със своята кампания да убеди влиятелни американски бизнес лидери да не подкрепят президента демократ Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в, който победи републиканеца на изборите през 2020 г. и през ноември ще се бори за втори мандат на поста, пише още "Уолстрийт джърнъл".

Съдебното жури на процеса срещу Тръмп приключи първия ден от разискванията

През март, след среща с Тръмп във Флорида, един от най-богатите хора в света даде да се разбере, че няма да дари пари за кампанията на нито един от двамата кандидати, припомня Ройтерс.

Вместо това, според един от източниците на изданието, Мъск иска да помогне за това Байдън да бъде победен, като работи за осигуряване на подкрепата на влиятелни съюзници.

През последните години милиардерът започна да поддържа по-открито Републиканската партия, отбелязва Ройтерс.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
568 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини