Бивш кмет застреля трима души в Южна Дакота

  • 28 май 2024 23:55

  • 1244
  • 1
Бивш кмет застреля трима души в Южна Дакота
© Gettyimages

Трима души бяха застреляни в малък град в Южна Дакота, а бивш служител на реда, който някога е бил кмет на града, е обвинен за убийствата, съобщава БТА.

64-годишният Джей Острем е задържан под парична гаранция от 1 милион долара по три обвинения в убийство от първа степен, съобщи главният прокурор на Южна Дакота Марти Джакли. 

Жертвите са идентифицирани като двама братя на 26 и 21 години и 35-годишен мъж.

Бездомник уби трима души във Филаделфия, барикадира се в къща със заложници

Острем е работил в правоохранителните органи в продължение на повече от две десетилетия в Уайоминг и Южна Дакота, се казва в съобщения в медиите. Преди около десетилетие и половина той е бил кмет на Сентървил, но точните дати не бяха известни веднага.

В документа за вероятната причина за случилото се се казва, че мъж от Сентървил се е обадил в полицията в 21:44 ч. в понеделник, за да съобщи, че брат му е бил прострелян от "човек от другата страна на улицата“ и че стрелецът се е прибрал вкъщи. Обаждащият се все още говорел по телефона с диспечера, когато казал, че и той е бил прострелян. След това той спрял да говори.

Не е посочено каквато и да е връзка между третата жертва и братята.

Острем е бил арестуван малко по-късно. В близост до него на земята е имало пушка тип, а в джоба му е имало пистолет, се посочва в документа.

След това полицаите отишли в дома, откъдето е постъпило обаждането, и намерили трите жертви. 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1244 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.05.29 | 00:59

1
Постигнал е американската мечта

Добави коментар

Водещи новини