Турист оцеля след падане от 120-метров каньон

  • 28 май 2024 17:09

  • 4694
  • 0
Турист оцеля след падане от 120-метров каньон
© Wikipedia

Тийнейджър във Вашингтон е оцелял при падане от 120 метра височина по склона на каньон само с „минимални наранявания“, съобщиха от полицията.

Той е бил спасен при „безопасна и успешна операция“, добавят полицаите в публикацията си във Facebook. Те публикуваха снимки от мисията, по време на която екипът се е спуснал от близкия мост High Steel Bridge.

Тийнейджърът е на 19 години и има „невероятен късмет“, че е жив. Предполага се, че се е разхождал, когато е паднал, предаде БТВ.

Шофьор оцеля, след като падна с колата си в 40-метрова пропаст между Златоград и Мадан

„Вървял е по един провлак, който се използва от много хора и се е превърнал в пътека“, казва Матю Уаландер, началник на пожарната. „Това не е пътека. Това е провлак, който е твърде стръмен. И (тийнейджърът) се е озовал чак долу в реката, пързаляйки се“, казва още той.

Тийнейджърът е откаран в болница за преглед.

Властите напомниха на хората да не се разхождат в района, който описват като опасен както за пешеходците, така и за спасителите.

Няколко души умират там всяка година, а в района се съобщава и за самоубийства.

„Казвали сме на хората да не се приближават до тези пътеки, защото са опасни, но хората или не са видели предупредителните знаци, или ги пренебрегват“, твърди полицейски служител, участвал в спасителната акция.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
4694 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини