Дейвид Копърфийлд е обвинен в сексуално насилие от 16 жени

  • 16 май 2024 13:39

  • 517
  • 2
Дейвид Копърфийлд е обвинен в сексуално насилие от 16 жени
© Getty Images

Американският илюзионист Дейвид Копърфийлд е обвинен в сексуално насилие от шестнадесет жени, някои от които са били непълнолетни по време на предполагаемите инциденти, предаде АФП, като цитира британския в. "Гаридън".

Три от дамите твърдят, че известният маг ги е упоил, преди да правят секс.

Американското издание на британската медия твърди, че е разговаряло с повече от 100 души, проверило е полицейски и съдебни документи по време на разследването, което обхваща периода от края на 80-те години на миналия век до 2014 г.,  отбелязва АФП. 

Адвокатите на 67-годишния Дейвид Копърфийлд казват пред в. "Гардиън", че клиентът им отрича да е извършил каквото и да било нарушение и "никога не се е държал неподходящо с когото и да било, още по-малко с непълнолетни".

Илюзионистът е най-известен с това, че накара Статуята на свободата да изчезне, а през 90-те години на миналия век имаше връзка с германския модел Клаудия Шифър, припомня АФП.

През 2018 г. той беше обвинен в сексуално посегателство от бившия американски модел Бритни Луис. Тя твърдеше, че е била дрогирана и сексуално насилвана три десетилетия по-рано, когато е била непълнолетна.

Тогава Копърфийлд отхвърли обвиненията на манекенката. 

Луис е една от 16-те обвинителни на мага, с които в. "Гардиън" е разговарял. 

Други жени обвиняват илюзиониста, че ги е докосвал на сцената по време на представленията си.

Обвиниха Дейвид Копърфийлд в сексуален тормоз

Дама, представяща се с псевдоним, пък казва, че се е запознала с Дейвид Копърфийлд, когато е била на 15 години. През следващите години той й се обаждал късно вечер и й изпращал подаръци. Когато била на 18 години, двамата имали сексуална връзка по взаимно съгласие, отбелязва жената. 

Адвокатите на Копърфийлд заявиха пред "Гардиън", че двамата са имали връзка по взаимно съгласие, която е продължила четири години. Илюзионистът "категорично отрича всякакво съмнение за ухажване или друго неправомерно поведение".

Името на Дейвид Копърфийлд е сред изброените в съдебните документи, свързани с делото на Джефри Епстийн - американският финансист, който се самоуби в затвора през 2019 г., преди да бъде изправен пред съда за сексуални престъпления и трафик на хора. Фактът, че името му е включено в списъка, обаче не означава, че магът е участвал в незаконно или неприемливо поведение, отбелязва АФП.

"Нашият клиент не е знаел нищо за ужасяващите престъпления на Епстийн", казват адвокатите на илюзиониста пред в. "Гардиън", предава БТА.

Потърсени от АФП, представителите на Копърфийлд не отговориха веднага на запитването.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
517 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.05.25 | 06:05

2
❤️ Г­­о­­р­­­е­­­щ­­­и­ ­­­м­о­­м­и­ч­е­­­т­­­а­­­ ­­­в­и­­­ ­­о­ч­­а­­­к­в­­а­­­т ­­-­­­ X­­­1­­­8­­­.­­F­­U­­N

2024.05.16 | 18:06

1
Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:----> shorter.me/keto

Добави коментар

Водещи новини