САЩ се опасяват от атаки срещу техните сили в Близкия изток

  • 03 април 2024 10:19

  • 273
  • 1
САЩ се опасяват от атаки срещу техните сили в Близкия изток
© gettyimages

Настоящи и бивши американски служители се опасяват от ескалация на конфликта в Близкия изток и ответни атаки от страна на Иран срещу американските сили в региона във връзка с удара на Израел по иранското консулство в Дамаск, пише «"Ню Йорк Таймс".

"Той [ударът по иранското консулство - бел.ред. ] ще доведе само до ескалация от страна на Иран и неговите марионетни сили, което е много опасно [за американските войски]", цитира изданието думите на Ралф Гоф, бивш високопоставен служител на Централното разузнавателно управление (ЦРУ), който е работил в Близкия изток. Според него американските войски могат да станат обект на последващи нападения от страна на групировки в региона. Гоф нарича израелската атака "невероятно безразсъдна".

Източник на вестника в Пентагона заяви, че след израелската атака американските войски, базирани в югоизточна Сирия, са свалили боен дрон. Говорителят на Пентагона заяви, че не е ясно дали атаката е била насочена директно към американските войски. По думите му, ако е било така, това ще бъде първият удар на свързани с Иран групировки срещу американски войски от близо два месеца насам. Говорителят заяви, че не е имало други нападения и няма съобщения за наранявания или щети, пише БТА.

САЩ не са били уведомени за удара по иранското консулство в Дамаск

По-рано Али Шамхани, политически съветник на духовния лидер на Иран аятолах Али ХаменейАли ХаменейСеид Али Хосейни Хаменей е ирански духовник и настоящ върховен водач на Иран. Роден е на 19, изрази мнение, че САЩ са пряко отговорни за удара на израелските военновъздушни сили по иранското консулство. В същото време Белият дом заяви, че САЩ по никакъв начин не са замесени в израелския удар по иранската дипломатическа мисия в сирийската столица.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
273 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ШИЍБАМ ЧЕРВЕНИ СФФИНЕ

2024.04.03 | 10:24

1
ША ВА ИЗБИЯ ЕЙ...ЛЕЖАЛ В ЛОВЕШКИЯ ЗАТВОР....И СЪМ ДУХАЛ НА НАЙ ГАДНИТЕ ЦИГАНИ 76 НАБОР.....МЯУУУУУ...ПРЪЦ...............

Добави коментар

Водещи новини