Първият чартърен полет с американски граждани, бягащи от Хаити, кацна в Маями

  • 18 март 2024 07:15

  • 1837
  • 3
Първият чартърен полет с американски граждани, бягащи от Хаити, кацна в Маями
© pixabay

Чартърен полет с десетки американски граждани, бягащи от ширещото се насилие на бандите в Хаити, кацна в неделя в Маями, предаде Асошиейтед прес, като се позова на Държавния департамент на САЩ. Повече от 30 американски граждани са били на борда на чартърния полет, се казва в изявление на властите. 

Полетът пристигна на международното летище в Маями, след като по-рано този месец посолството на САЩ в Порт о Пренс призова американските граждани да напуснат "възможно най-скоро", тъй като Хаити е обхваната от хаос.

Главното летище в Порт о Пренс остава затворено след нападенията на банди, които от седмици бушуват в Хаити и доведоха много хора до ръба на глада. Този уикенд правителствени и хуманитарни агенции съобщиха за разграбване на хуманитарни доставки в резултат на влошаване на ситуацията.

Премиерът на Хаити подаде оставка на фона на безредиците в страната

Държавният департамент обяви в събота, че ще предложи ограничени чартърни полети за американски граждани от по-малко хаотичния северен град Кап Хаитиен.

Длъжностните лица заявиха, че не могат да осигурят наземен транспорт до Кап Хаитиен и че американските граждани трябва да обмислят чартърните полети, само ако смятат, че могат да достигнат безопасно до летището в Кап Хаитиен.

Последвайте канала на

Весела Найденова
1837 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2024.05.25 | 08:55

3
❤️ Г­­­о­­р­е­щ­­­и­­ ­м­о­м­­и­­­ч­­е­т­­а­­­ ­­в­и­­­ ­о­­ч­­а­к­­­в­­а­­т ­­­-­ X­­1­8­­.­­­F­­U­­­N
Васко

2024.03.18 | 11:52

2
От всякъде ви гонят ,проклети войнолюбци.

2024.03.18 | 08:00

1
Тва ше да са американските миротворци които до последно са се опитвали да наложат мир в Хаити

Добави коментар

Водещи новини