Антъни Блинкън пристига днес в Ямайка за среща на Карибската общност, посветена на Хаити

  • 11 март 2024 15:18

  • 225
  • 2
Антъни Блинкън пристига днес в Ямайка за среща на Карибската общност, посветена на Хаити
© Getty Images

Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън ще пътува днес до Ямайка за среща на Карибската общност, посветена на Хаити, където се разразява хуманитарна криза и се наблюдава срив на сигурността, съобщи Държавният департамент, цитиран от Ройтерс.

Блинкън ще обсъди предложение, разработено от Карибската общност и от хаитянски служители за ускоряване на политическия преход в Хаити чрез създаване на широка и независима президентска колегия, както и чрез разполагане на многонационална мисия за възстановяване на реда.

Блинкън пристигна на първото си посещение в Албания

Хаити обяви извънредно положение на 3 март след ескалация на насилието между силите на реда и престъпните групировки, които заплашват правителството. Това доведе и до хиляди бежанци.

Блинкън ще се срещне също с ямайския премиер Андрю Холнес, за да обсъдят двустранни и регионални въпроси, допълни Държавният департамент на САЩ, цитиран от БТА. 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
225 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.05.25 | 09:10

2
❤️ Г­о­­­р­­­е­­щ­­и­ ­­­м­­­о­­м­­­и­­ч­­­е­­т­а­­ ­­­в­­и­ ­о­ч­а­­к­в­­а­­­т ­­-­ X­­1­8­.­­­F­U­N

2024.03.11 | 15:44

1
Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим:---->> use.my/man

Добави коментар

Водещи новини