Доналд Тръмп води и в надпреварата на републиканците в щата Юта

  • 06 март 2024 13:12

  • 344
  • 5
Доналд Тръмп води и в надпреварата на републиканците в щата Юта
© Getty images (архив)

Бившият президент на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския води в надпреварата за президентската номинация за изборите през ноември и на събранията на Републиканската партия в щата Юта в рамките на така наречения Супервторник, предадоха световните информационни агенции, цитирани от БТА.

При обработени над 65 процента от бюлетините Тръмп получава подкрепата на 58,2 процента от републиканците в щата, а единственият му останал опонент в партията - бившата постоянна представителка на САЩ при ООН Ники Хейли -  е с 40,7 процента.

Според Асошиейтед прес и Ройтерс временните резултати са гаранции за победата му, като Хейли няма шанс да навакса изоставането. В Супервторника се състояха първични избори и партийни събрания на републиканците и на демократите на настоящия президент на САЩ Джо Байдън в петнадесет щата и в една американска територия.

Според местния в. "Солт Лейк трибюн" забавянето на резултатите в щата Юта се е дължало на технически проблеми, възникнали по време на събранията. На места е спирал интернетът, което е забавило процедурите по вота. Юта беше последният щат, от който се чакаха резултатите от Супервторника.

Тръмп и Хейли се бориха за гласовете на 865 от общо 2429 делегати, които ще гласуват на свой ред на националната партийна конференция между 15 и 18 юли тази година в град Милуоки, щата Уисконсин, на която ще бъде излъчен официално партийният кандидат за президент.

Към момента Тръмп губи от Хейли единствено в щата Върмонт, като освен в Юта той печели и в Алабама, Аляска, Арканзас, Вирджиния, Калифорния, Колорадо, Масачузетс, Минесота, Мейн, Оклахома, Северна Каролина, Тенеси и Тексас.

От щаба на Ники Хейли: Благодарим за подкрепата

Последвайте канала на

Валери Зайцев
344 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
У КАКВО ПРИКЛЮЧЕНИЕ

2024.03.07 | 04:12

5
ЩЕ СЕ ВКАРАШ, АКО ПЛАНИРАШ БИТКА С ЛАЙ НАТА, КОИТО ТИ Е ИЗС РАЛ В УШИТЕ ПРОИЗВОДИТЕЛЯ ЗА МЕГА, ХИПЕР, УЛТРА РАКЕТИ И БОМБИ?
ТОЯ МОШЕННИК

2024.03.07 | 04:04

3
НЕ Е ПРОЧЕЛ НИТО 1 КНИГА В ЖИВОТА СИ! КАТО ЛЕВСКИ! :) ТИК ВАТА ВСЕ ПАК УСПЯ ДА СТИГНЕ ДО 15 СТРАНИЦА НА ВИНЕТУ.

2024.03.07 | 04:07

4
И КАТО НЕКОИ ДРУГИ!

2024.03.06 | 13:49

2
78% от мъжете биха искали да подобрят сексуалния си живот, ако сте сред тях, трябва да опитате това--->> use.my/man

2024.03.06 | 13:35

1
Има само на активната линия в ротация над 600 000 военни. Бърза логистика. Сериозни укрепления. Ракетите не свършват. Снарядите също. По целият фронт кипи и има напредък. Постоянен приток на доброволци. Месечно средно 30 000 нови влизат за обучение. Военната промишленост работи на високи обороти. Икономиката по изчисления на МВФ ще има растеж. НАТОвското учение е от 90 000 миндила. Половината даже не са пехота. Съмнителна подготовка. Разхвърляна логистика. Колективно запада не може да произведе милион снаряди за година. Русия до края на тази ще мине 4 милиона като таргет. Тестваха успешно поредица от системи. С500 миналата седмица срещу собствените си хиперзвукови ракети. Колективният запад няма достатъчно ПВО да издържи и една комплексна атака. Икономиката му пъшка. Германската пътува към дъното. Великобританската едва диша. Американската се крепи на поредните заеми. Ма иначе искат ТСВ. И щели да победят щото имали уондървафли и ядрени ракети. Два теста на Трайдънт от островните плъхове. Две пльоквания във водичката. Велик самолетоносач втора година не може да тръгне от дока. Перката неще да се върти. Трактористи търсят кой да бесят от младите глобални лидери. В САЩ мигрантите ще фалират локалните бюджети. Не могат да се разберат за някви кържави милиарди да си оправят границата. Тексас прие собствени закони за справяне с кризата. Ма иначе НАТО се разширява, което по логиката на малоумниците значи незабавна победа. Акциите на Дженерал дайнамикс, производителят на Абрамс последваха съдбата на Леопард, Челинджър, Брадли. Едни хуси пак потопига кораб на плъховете. Добре. Че чекаме перемогата. Некой друг път.

Добави коментар

Водещи новини