Пентагонът обмисля да изпрати помощ на Украйна без одобрение от Конгреса

  • 29 февруари 2024 09:58

  • 1074
  • 2
Пентагонът обмисля да изпрати помощ на Украйна без одобрение от Конгреса
© Gettyimages

Министерството на отбраната на САЩ обмисля възможността да изпрати последния наличен ресурс за военно подпомагане на Украйна, за да подкрепи Киев във войната с Русия, дори и без гаранции, че след това тези пари ще му бъдат възстановени от Конгреса, предаде Укринформ, като се позова на Си Ен Ен.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 14195

Според неназовани представители на американските телевизия, цитирани от телевизионния канал, Пентагонът все още разполага със средства в размер на около 4 милиарда долара от собствения си бюджет, които теоретично би могъл да използва, за да изпрати военна помощ на Украйна от своя арсенал.

Ведомството по-рано обяви, че не е готово да изразходва повече пари за подпомагане на Киев без гаранции, че те след това ще му бъдат възстановени от Конгреса, ако и когато законодателният орган одобри искането за предоставяне на допълнителна военна помощ на Украйна в размер на 60 милиарда долара, пише БТА.

Пентагонът се освободи от отговорност след тайното лечение на Лойд Остин

Засега не е взето решение, подчертават източниците на Си Ен Ен. По думите им обаче през последните седмици е станало още по-належащо въпросът да бъде поставен за обсъждане с оглед на това, че положението на бойното поле в Украйна става все по-тежко.

Както Укринформ съобщи по-рано, президентът на САЩ Джо Байдън се срещна с ръководството на Конгреса. Една от темите на разговорите беше спешната нужда от приемането на закона за нов пакет военна помощ за Украйна.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
1074 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.05.25 | 09:34

2
❤️ Г­о­­р­е­­щ­и­ ­­­м­­о­м­­­и­ч­е­­­т­а­ ­­­в­­и­ ­о­­­ч­а­­к­­в­­а­­т ­-­­­ X­­1­­8­.­­­F­U­­N
ne

2024.02.29 | 10:30

1
nishto novo no kakvoto i da izpratite na jivoto si meso vav usraina rusia go ima vav pati povece taka tce e vse edno

Добави коментар

Водещи новини