Съд в Илинойс забрани на Тръмп да участва в първичните избори в този щат

  • 29 февруари 2024 06:43

  • 411
  • 2
Съд в Илинойс забрани на Тръмп да участва в първичните избори в този щат
© Gettyimages

Съд в Илинойс забрани на бившия президент на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския да участва в първичните избори на Републиканската партия в този щат, предаде Ройтерс.

Забраната бе наложена заради предполагаемата роля на Тръмп в щурма на Капитолия на 6 януари 2021 г. Влизането в сила на решението обаче беше отложено с оглед възможността на бившия президент да обжалва.

Съдът реши, че Тръмп трябва да бъде дисквалифициран от участие в първичните избори на републиканците на 19 март заради това, че е участвал в бунт.

Изходът от делото в Илинойс и от подобни дела в други щати вероятно ще бъде решен от Върховния съд на САЩ, който на 8 февруари разгледа аргументите "за" и "против" участието на Тръмп в изборната надпревара, пише БТА.

Тръмп обжалва глобата от 454 милиона долара, наложена му по дело за измама в Ню Йорк

Говорител на предизборната кампания на Тръмп заяви, че съдебното решение в Илинойс "е противоконституционно решение, което скоро ще бъде обжалвано".

Подобни решения бяха постановени по-рано в щатите Колорадо и Мейн. Тръмп обжалва.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
411 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
ИЛИНЬОЙС

2024.02.29 | 15:28

2
СА.ГЬОТВЕРЕНИ ЛИБЕРАСТКИ

2024.02.29 | 09:47

1
Жeна ми е pазвълнувана от този пpодyкт. Сега сексът е по-дълъг, epекциятa е по-силна, чувствитeлността към оpгазъм се е yвeличила и доpи пeниcът се е yвeличил. това е мeга готино нещо, което съветвам вcички да опитaт, пpочетох за това тук----> use.my/medinfo

Добави коментар

Водещи новини