Тръмп представи президентската надпревара в САЩ като битка за християнството

  • 23 февруари 2024 12:28

  • 297
  • 3
Тръмп представи президентската надпревара в САЩ като битка за християнството
© Getty Images

Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския призова християните да го подкрепят на президентските избори в САЩ през ноември - надпревара, която той описа с религиозни термини и оприличи на великите битки от Втората световна война, предаде Ройтерс.

Изказвайки се на форум на християнски телевизии в Нашвил, фаворитът за президентската номинация на Републиканската партия сравни залозите на изборите с Десанта в Нормандия и Арденската офанзива и заяви, че е необходима намесата на Бог, за да се спаси страната.

"Днес ние водим поредната борба за оцеляване на нашата страна", каза Тръмп на събитието, организирано от Националната асоциацията на религиозните телевизии, и допълни: "Този път най-голямата заплаха за нашата страна не идва отвън, а аз наистина вярвам в това, че тя идва отвътре."

"Днес съм тук, защото знам, че за да постигнем победа в тази битка, точно както в битките от миналото, все още се нуждаем от ръката на нашия Господ и благословията на Всемогъщия Бог", каза бившият президент републиканец.

"Всъщност аз съм един много горд християнин", каза Тръмп. "Аз бях много зает да се боря и да поемам ударите. Аз ги поемам за вас и за мен е голяма чест да ги поемам, дори нямате представа колко".

Наричайки прокурорите "лоши хора", Тръмп се опита да привлече на своя страна аудиторията си, като изказа опасения, че правителството на Байдън планира да преследва християни и техните организации въпреки липсата на доказателства в подкрепа на подобни твърдения.

Тръмп се сравни с Навални: Превръщаме се в комунистическа страна!

"Християните, те не могат да си позволят да седят безучастни", каза Тръмп и добави: "Радикалната левица преследва всички ни, защото знаят, че нашата преданост не е към тях. Нашата преданост е към нашата страна и към нашия Създател".

Появата на бившия президент в столицата на щата Тенеси не е случайна. Щатът е един от многото, в които ще се проведат първични избори и партийни събрания по време на супервторника на 5 март - най-важния ден за номинациите на кандидати за президентските избори в САЩ.

Откакто стартира кампанията си в края на 2022 г., Тръмп редовно обрисува състоянието на страната с апокалиптични термини, опитвайки се да подкопае подкрепата за президента Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в преди вероятния реванш за Белия дом, посочва Ройтерс, цитирана от БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
297 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
СМЪРТ НА ХРИСТИЯНИТЕ!

2024.02.23 | 22:48

3
НА ЯРМА! ЖИВИ!
християнин

2024.02.23 | 15:06

2
то и п.утин пали свещи и ходи на коледа в църкавата, ама това не му пречи да убива хиляди БОЖИИ СЪЗДАНИЯ. простата тръба също краде и мечтае за диктатура, ама говори за християнство. И двата болшевишки идиота четат евангелието като дявола!

2024.02.23 | 12:56

1
Чували сте за подобрената формула на Виа`гра, която е 3 пъти по-ефективна и напълно безопасна на всяка възраст, както и лекува мъжки заболявания и подмладява. Аз лично го опитах и сега го препоръчвам на всички. Ето какво пишат за нея---> do.my/bluestone

Добави коментар

Водещи новини