Белият дом: Разговорите с "Хамас" за сделка за заложниците са конструктивни и обещаващи

  • 29 януари 2024 18:52

  • 778
  • 2
Белият дом: Разговорите с "Хамас" за сделка за заложниците са конструктивни и обещаващи
© Getty Images

Белият дом днес заяви, че разговорите за осигуряване на ново освобождаване на заложници, държани от палестинската ислямистка групировка "Хамас" в Газа, са били конструктивни и обещаващи, но предстои още много работа, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 1974

В поредицата от разговори през последните дни участват директорът на ЦРУ Уилям Бърнс и американският пратеник за Близкия изток Брет Макгърк. На тях се обсъжда освобождаване на заложниците, както и хуманитарни паузи на войната между Израел и "Хамас" в Газа.

"Смятам, че е честно да ги нарека конструктивни", заяви пред Си Ен Ен говорителят на Белия дом по въпросите на националната сигурност Джон Кърби. "Смятаме, че има рамка за още една сделка за заложници. Това наистина може да промени ситуацията по отношение на освобождаването на още заложници, доставянето на още помощи и действителното ограничаване на насилието", добави той.

Американският президент Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в се опитва да посредничи за освобождаването на повече 100 заложници, които все още са държавни в Газа след смъртоносната атака в Израел от 7 октомври, извършена от бойци на "Хамас", отбелязва Ройтерс.

"Хамас" държи на позицията си, че ще освободи заложници само след край на войната в Газа

Бърнс се срещна вчера с началника на израелската разузнавателна служба "Мосад", премиера на Катар и ръководителя на разузнаването на Египет. Израел нарече разговорите конструктивни, но със значителни разминавания в позициите.

Кърби каза, че дискусиите с представителите на Катар, Израел и Египет са били много добри. "Не сме прекосили финалната линия още", отбеляза той пред Си Ен Ен. "Имаме обаче много добро чувство за разговорите и в каква посока са се насочили те, както и за възможността да се случи нещо потенциално доста значително", добави Кърби.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
778 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.01.30 | 00:06

2
Хора, чували ли сте за аналог на виа.грата, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----->> mub.me/bioex
Емѝ...Ибана съм-МЍРОСЛАВ БЛАЖЕВ-АТИЛА

2024.01.29 | 19:30

1
Електра, баба гицка, Гочо Булгара, Хан Крум...това съм АЗ ..ИБАНИЯ ШИЗОФРЕНИК ОТ ЛОВЕШКИЯ ЗАТВОР...

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини