Авиационният регулатор в САЩ препоръчва на авиокомпаниите да проверят вратите на по-стар модел на "Боинг"

  • 22 януари 2024 14:11

  • 702
  • 1
Авиационният регулатор в САЩ препоръчва на авиокомпаниите да проверят вратите на по-стар модел на "Боинг"
© Getty Images

Федералната агенция за гражданско въздухоплаване на САЩ (FAA) препоръча на авиокомпаниите, които летят със самолети "Боинг 737-900 И Ар" (Boeing 737-900ER), да извършат проверки на уплътнителите на вратите на машините, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Целта на проверките е да бъде установено дали самолетните врати са закрепени правилно, тъй като някои авиопревозвачи съобщиха, че техни служители са открили проблеми със закрепващи болтове, без да уточняват подробности. 

Проверките бяха предприети след инцидент на 5 януари 2024 г., при който голям панел се откъсна от фюзелажа на самолет "737-9 МАКС" на авиокомпанията "Аляска Еърлайнс" (Alaska Airlines). 

Самолет "Боинг" 747 избухна в пламъци по време на полет

Американският авиационен регулатор препоръчва да бъдат проверени панелите в самолетните кабини, които са монтирани пред аварийни изходи на машините "Боинг 737-900 И Ар". Този модел самолети е по-стара версия на "737-9 МАКС", но аварийните му изходи са проектирани по същия начин, посочва ДПА. 

Федералната агенция за гражданско въздухоплаване съобщи през миналата седмица, че 40 от 171 самолета, които са спрени от полети след инцидента с машината на "Аляска Еърлайнс", трябва да бъдат инспектирани наново. Регулаторът обяви, че ще проучи резултатите от проверките и ще определи дали да позволи машините "Боинг 737 МАКС 9" да летят отново.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
702 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.01.22 | 15:40

1
Хора, чували ли сте за аналог на виа.грата, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----->> mub.me/bioex

Добави коментар

Водещи новини