Байдън: Ударите по хусите са отговор на атаките им срещу свободното корабоплаване през Червено море

  • 12 януари 2024 18:20

  • 1091
  • 8
Байдън: Ударите по хусите са отговор на атаките им срещу свободното корабоплаване през Червено море
© Getty Images

Ударите на САЩ и Великобритания срещу позиции на хусите са пряк отговор на техните безпрецедентни атаки срещу свободата на корабоплаването през Червено море, заявиха от Белия дом. Президентът Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в предупреди, че ще последват допълнителни мерки, ако хусите не прекратят атаките.

В изявлението на американския президент Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в, публикувано на сайта на Белия дом, се казва още, че атаките на бунтовниците са поставили под заплаха военния персонал на САЩ и техните партньори, цивилните моряци, и са застрашили търговията и свободата на корабоплаването.

"Отговорът на международната общност на тези безразсъдни атаки е единен и решителен. Целенасочените удари по позиции на бунтовниците са ясно послание, че Съединените щати и нашите партньори няма да толерират подобни атаки, и аз няма да се поколебая да насоча допълнителни мерки за защита на нашите хора и свободния поток на международната търговия, ако е необходимо", се казва още в позицията на американския президент. 

Сунак: Ударите на САЩ и Великобритания ще намалят възможностите на хусите в Червено море

Телевизия Си Ен Ен коментира, че въздушните удари на САЩ и Великобритания представляват значителна ескалация на конфликта в Близкия изток – и се случват въпреки продължилите седмици усилия на президента Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в да предотврати по-широка война. В момента Байдън засилва кампанията си за преизбиране на поста – на фона на яростни критики от страна на републиканците за неговите лидерски умения и външна политика, отбелязва БНР.

Въпреки че ударите срещу хусите не бяха изненада, на фона на повтарящите се предупреждения от страна на САЩ, те се случиха само ден, след като кандидатите за президент на Републиканската партия Рон ДеСантис и Ники Хейли разкритикуваха Байдън, че е твърде бавен в действията си да защити американските сили и активи в Близкия изток, коментира още Си Ен Ен.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1091 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
ВЪН АМЕРИКАНСКИЯ ОКУПАТОР!

2024.01.18 | 06:34

8
САЩНАТОто пространство си го начука с тази война! А иначе много я искаха и направиха всичко възможно да я предизвикат и поддържат. Силиците им стигнаха до $200 милиарда и клекнха. Толкова могат. Икономиката им се скапа. Видя се, че оръжието им за нищо не става. Няма муниции, няма хора, които да им се вържат и да постъпят в армията. Започнаха да говорят за 300-хилядна армия, която щели да пратят да пази източните граници, но млъкнаха, защото се оказа, че няма как да съберат толкова желаещи... Ционистите се провалиха както преди 80 години! Потърсиха реванш, но се прибраха в дупките си с подвити опашки! Защото само със зелени хартийки не става! Смърт на ционизма, свобода на Народа!

2024.01.12 | 23:57

7
Хора, чували ли сте за аналог на виа.грата, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----->> mub.me/bioex

2024.01.12 | 21:33

6
А кой дава право на ФАЩ да определят кой какво да прави и то с цената на агресия.
Z Z Z Z Z

2024.01.12 | 18:34

1
Ама ти кой си, че да решаваш удари бе терорист? ООН няма ли? Кой си ти бе, клоун? Марш веднага на съд за тероризъм и престъпления срещу мира в Хага!
Yavor

2024.01.12 | 19:15

5
Кой ли е, този който е*е майка ти ти и Z ку*вите

2024.01.12 | 19:04

4
Международната общност няма нищо общо. САЩ и техните прислужници Великобритания бомбандират незаконно суверенни държави.

2024.01.12 | 19:01

3
Бой по хутските маймуни и главорези!

2024.01.12 | 18:46

2
Който може, оперира. Който не може, го оперират.

Добави коментар

Водещи новини