Опит за атентат срещу гръцкото консулство в Ню Йорк

  • 19 декември 2023 09:37

  • 859
  • 1
Опит за атентат срещу гръцкото консулство в Ню Йорк
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Неизвестно лице се е опитало да предизвика пожар в гръцкото генерално консулство в Ню Йорк, съобщава днес информационният портал in.gr, като се позовава на генералния консул Динос Константину.

Той е обяснил, че извършителят е залял със запалително вещество растенията в двора на сградата. Огънят не е се е разпространил на голяма площ заради бързата реакция на противопожарните служби. Властите извършват разследване и разполагат със записи от камери, с които се надяват да идентифицират извършителя.

В сградата се помещава не само гръцкото генерално консулство, но и резиденцията на консула, както и на постоянния представител на Гърция в ООН, пише БТА.

Бомба е намерена до централата на гръцките специални полицейски сили в Атина

Мотивите за палежа не са известни. В момента в гръцкото генерално консулство е представена изложба на визуалния артист с гръцки произход Джорджия Лале със заглавие “Neighborhood Guilt“ („Квартална вина“), която разглежда темите на семейното насилие и престъпленията с жертви жени. Един от експонатите е гръцкото знаме, но в розов, а не в син цвят.

Това предизвика протести от страна на определени крайнодесни кръгове и по разпореждане на гръцкия министър на външните работи Йоргос Герапетритис розовото знаме ще бъде свалено от експозицията. Няма данни обаче палежът да е свързан със спорното произведение.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
859 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.12.19 | 10:38

1
Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----->> mub.me/bioex

Добави коментар

Водещи новини