Дейв Мъстейн: Барак Обама е виновен за убийствата в Денвър и Оак Крийк

17 август 2012 11:20

Дейв Мъстейн: Барак Обама е виновен за убийствата в Денвър и Оак Крийк
©
2330 2

Американският президент Барак Обама е виновен за трагедиите в Денвър и Оак Крийк, предаде Ти Ем Зет.

Обвиненията бяха хвърлени от фронтмена на Megadeth Дейв Мъстейн по време на концерт в Сингапур. В паузата между две песни музиканът заяви: В моята родина моят президент се опитва да прокара закон за забрана на свободната търговия с оръжие. Заради това той организира стрелбите в Денвър и Оак Крийк, които бяха извършени в стил "Бързи и яростни".

На 20 юли по време на премиерата на най-новия филм за Батман студентът Джеймс Холмс откри стрелба в салона и уби 12 души в Денвър, Колорадо. Две седмици по-късно бивш военен влезе в храм на сикхи в Оак Крийк, Уисконсин, и застреля шестима последователи на азиатската религия.

За покупка на оръжие в САЩ необходимо само едно разрешително и документ за самоличност. Носенето на оръжие е подкрепяно от много консервативни кръгове в Америка. Мъстейн бе сред основните привърженици на вече бившия кандидат за президент на Рик Санторум, смятан за един от твърдолинейните републиканци.

Валери Зайцев
2330 2

Свързани новини

Коментари (2)

Добави коментар
...

2012.08.26 | 16:46

243447
Нали трябва прецедент. Нещо което да накара хората сами да поискат да им го набутат..

2012.08.25 | 13:48

243579
Какви са тия ваши смешни новини???? Да не би да е трябвало да са в раздел л "Хумор и забава",а по грешка някаква сте ги набутали тука???? 1-во няква тъпня за войски на ООН в Тексас (ООН няма собствена армия -тъпаци такива),сега пък Дейв Мъстейн подкрепял свободното притежаване на оръжие?!?! Преди години MEGADETH изпяха една песен -"99 ways to die" като текста и клипа към песента заклемяват свободното притежаване на оръжие!!!!! Интересувайте се малко и не драскайте простотии за евтин имидж.Смешници

Добави коментар