Блинкън ще участва в срещата на ОССЕ в Скопие тази седмица

  • 27 ноември 2023 16:39

  • 238
  • 1
Блинкън ще участва в срещата на ОССЕ в Скопие тази седмица
© gettyimages
Слушай новината Слушай новината

Държавният секретар Антъни Блинкън ще представлява САЩ на срещата на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) в Скопие тази седмица, съобщи помощник-държавният секретар по европейските и евразийските въпроси Джеймс О’Брайън, цитиран от Ройтерс.

Той заяви, че по време на обиколката си в Европа Блинкън ще подчертае продължаващата подкрепа на НАТО за Украйна във войната ѝ в Русия. 

В контекста на предстоящото участие на американския държавен секретар в срещата на външните министри на страните от НАТО, която се провежда от днес до сряда в Брюксел, О’Брайън заяви пред журналисти, че Вашингтон няма политика за оказване на натиск върху Украйна да влезе в преговори с Русия.

Блинкън: САЩ подкрепят създаването на палестинска държава

Срещата на външните министри на страните членки на ОССЕ ще се проведе в Скопие между 29 ноември и 1 декември.

В момента организацията се председателства от Република Северна Македония, която ще предаде щафетата на Малта от 1 януари.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
238 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.11.27 | 17:15

1
Уникално лекарство за мъже, което взриви интернет не само помага в леглото (3 пъти по-ефективно от виaгpа), но и лекува простатит, безплодие, еректилна дисфункция, плешивост и премахва излишните мазнини по корема. Повече подробности тук------>> gg.gg/blumag

Добави коментар

Водещи новини