Горските пожари в Калифорния предизвикаха евакуация на хора

  • 16 август 2012 10:19

  • 1100
  • 0
Горските пожари в Калифорния предизвикаха евакуация на хора
©

Горските пожари, които бушуват в западните части на САЩ, принудиха няколкостотин души от американския щат Калифорния да се евакуират, предаде АФП. Около 400 жители на Ранчита, на 80-тина километра североизточно от Сан Диего, трябваше да напуснат вчера домовете си и останаха в центрове за временно настаняване.

От неделя в района на Ранчита бушуват общо пет пожара, предизвикани от мълния. Унищожени са над 3700 хектара растителност, а застрашени от огъня са към 400 постройки, съобщиха властите. Със стихията се борят близо 1500 пожарникари. Три от пожарите са вече под контрол, но останалите два, които са най- силни продължават да горят.

Голям пожар е избухнал онзи ден и в района на град Сейдж, на 100 км северно от Сан Диего. Той е унищожил най-малко четири сгради, ранявайки трима души. Двама от тях са пожарникари и един цивилен, като и тримата са с тежки изгаряния. Заради пожара, с който опитват да се справят близо 400 огнеборци, от Сейдж са евакуирани обитателите на около 50 къщи. Огънят е изпепелил над 1200 хектара храсти.

Последвайте канала на

БТА
1100 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини