Лойд Остин: "Хамас" издигна злото на ново ниво след "Ислямска държава"

  • 13 октомври 2023 17:46

  • 979
  • 3
Лойд Остин: "Хамас" издигна злото на ново ниво след "Ислямска държава"
© gettyimages
Слушай новината Слушай новината

Министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин заяви днес, че бойците на "Хамас" са издигнали "злото на ново ниво" в сравнение с джихадистите от групировката "Ислямска държава"(ИД), и обеща "непоколебима подкрепа" за Израел във войната му срещу палестинската ислямистка групировка, съобщава БТА.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2082

С ИД "имах чувството, че гледаме злото в очите, това наистина беше зло", каза Остин на пресконференция след среща с израелския си колега Йоав Галант в Тел Авив.

"Това, което видяхме от "Хамас", е, че злото достигна ново ниво", добави американският министър на отбраната, като подчерта, че "никога не е имало оправдание за тероризма".

Иран: Америка трябва да контролира Израел, ако иска да избегне война в Близкия изток

Остин каза, че САЩ ще предоставят на Израел всичко, от което се нуждае, за да се защитава. "САЩ подкрепят Израел, което не подлежи на обсъждане и никога няма да подлежи", отбеляза той, но призова еврейската държава да прецизира отговора си.

"Демокрации като нашата са по-силни и по-сигурни, когато спазваме законите на войната", заяви Остин, като изрази увереността си "добре ръководените" израелски сили да бъдат "дисциплинирани" в своите операции.

Остин, който по време на визитата си предстои да се срещне с израелския премиер Бенямин Нетаняху, се очаква да присъства на доставката на част от военната помощ, изпратена от САЩ на Израел след началото на конфликта на 7 октомври между "Хамас" и еврейската държава, който вече отне живота на няколко хиляди души. 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
979 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2023.10.13 | 22:55

3
Искате ли луд се кс за 2-3 часа, силна ерекция, продължителна липса на еякулация и повишен тестостерон! Сега е възможно и безопасно! Сега това нещо вече е в открита продажба -----> mub.me/neoix
всички тези приказки

2023.10.13 | 17:54

1
показват, че това е абсолютна операция под фалшив флаг направена от кра.варите и със знанието на властите на израел ... 1000 жертви не са нищо за постигане на геополитическите им интереси

2023.10.13 | 18:25

2
Тях и 3 000 000 000 няма да ги спрат само и само да окрадат всичко на народите

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини