САЩ подготвят помощ за Украйна, Израел и Тайван

  • 12 октомври 2023 05:59

  • 1032
  • 2
САЩ подготвят помощ за Украйна, Израел и Тайван
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

Белият дом планира да включи помощ за Украйна и Тайван в молбата си за одобрение от Конгреса за финансиране за Израел. Това съобщава NBC News, като се позовава на източници от Белия дом и Капитолия.

Според съобщенията, администрацията на президента на САЩ Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в е информирала частно законодателите, че Белият дом подготвя искане за допълнително финансиране. То включва средства за Израел, Украйна, Тайван и граничната сигурност на САЩ.

Освен предоставянето на военна помощ на трите страни от запасите на Министерството на отбраната на САЩ, това финансиране ще се използва и за разширяване вътрешното производство на оръжия в САЩ.

На 10 октомври Байдън обяви намерението си да поиска от Конгреса "да предприеме спешни действия за финансиране на изискванията за национална сигурност на нашите критични партньори".

Цитира се и съветникът по националната сигурност на САЩ Джейк Съливан, който каза, че Службата за управление и бюджет подготвя проект на допълнителното искане.

Шефът на външното разузнаване на руския президент Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 заяви в сряда, че въпросът за подкрепата за Украйна става токсичен в Съединените щати и че разделенията ще се задълбочат преди президентските избори в САЩ догодина.

Откакто Русия нахлу в Украйна през февруари миналата година, Съединените щати и Европейският съюз са поели повече от 160 милиарда долара ангажименти към Украйна, включително десетки милиарди долари в оръжия.

Миналата седмица обаче президентът Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в изрази опасения, че помощта на САЩ за Украйна може да бъде засегната от хаоса в Конгреса, докато украинският президент Володимир Зеленски многократно предупреди за опасностите от това да се позволи на Русия да спечели войната.

"Украинската тема става все по-токсична в навечерието на предстоящите президентски избори", каза Сергей Наришкин, директор на Службата за външно разузнаване на Русия (СВР), по време на посещение в азербайджанската столица Баку.

САЩ дариха седем дрона на Косово

"Това се превръща в ябълка на раздора", каза Наришкин, определяйки борбата във Вашингтон като борба между онези, които се интересуват от подобряването на живота на американците, и онези, които са обхванати от омраза към руснаците, пише news.bg.

Дипломати и анализатори от разузнаването казват от месеци, че Путин залага, че американската решителност за Украйна ще отслабне, тъй като Вашингтон е изправен пред различни глобални кризи и става ясно колко трудна задача е да победиш стотици хиляди добре окопани руски войници в Украйна.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
1032 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2023.10.12 | 11:41

2
Уникално лекарство, което взриви интернет: то е многократно по-хладно от ви.агра и е напълно безопасно на всяка възраст. С него ще имате силна и дълга ер.екция, много спе.рма и повишена издръжливост и тестостерон. Прочетете го сами------> mub.me/medik
Фичо

2023.10.12 | 06:45

1
Където са САЩ, там е и войната.

Добави коментар

Водещи новини