Счетоводител на Тръмп застава на свидетелската скамейка за втори ден

  • 03 октомври 2023 08:59

  • 1080
  • 5
Счетоводител на Тръмп застава на свидетелската скамейка за втори ден
© Getty images
Слушай новината Слушай новината

След напрегнат първи ден на встъпителните изявления, днес юристите по делото за бизнес измама на Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския в Ню Йорк ще преминат към по-трудоемката задача да прегледат финансовите документи на бившия президент, което се очаква да продължи поне седмица, за да се установи дали те съставляват доказателство за измама, предаде Асошиейтед прес.

Счетоводител, който години наред е изготвял финансовите отчети на Тръмп, се очаква да се върне на свидетелската скамейка за втори ден.

Тръмп, който прекара цял ден вчера като гневен зрител на гражданския процес, вероятно също ще се появи в съда. 

Тръмп се изправи пред съда в Ню Йорк

След като заклейми съдията и главния прокурор на Ню Йорк, който внесе делото, Тръмп заяви в коридора на съдебната зала, че "може би" ще се върне за втори ден, макар да отбеляза: "Бих искал да водя кампания, вместо да върша това".

Съдебният процес е кулминацията на съдебно дело, в което прокурорът – демократката Летиша Джеймс, обвинява Тръмп, че в продължение на години е мамил банки, застрахователи и други лица, като им е предоставял документи, които невярно посочват стойността на активите му.

Съдия Артър Енгорън вече даде коз за победа на Джеймс, като постанови, че Тръмп е извършил измама, като е преувеличил квадратурата на пентхауса си в "Тръмп тауър", заявил, че имението му Мар а Лаго във Флорида струва цели 739 млн. долара, и поставил подобни завишени оценки на офис сгради, голф игрища и други активи.

Съдебният процес, който се води без съдебни заседатели, се отнася до шестте оставащи твърдения в исковата молба и до размера на неустойките, които Тръмп може да дължи. Джеймс иска 250 млн. долара и забрана на Тръмп да прави бизнес в Ню Йорк. Съдията вече се произнесе, че някои от дружествата с ограничена отговорност на Тръмп трябва да бъдат разпуснати като наказание.

Видимо ядосан през по-голямата част от вчерашния ден, Тръмп си тръгна, твърдейки, че е постигнал победа.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1080 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2023.10.03 | 10:57

5
Искате ли нови усещания в SEX? Това е по-добро от всяка виагра и ще изведе сексуалния ви живот на ново ниво. Просто опитайте и никога няма да съжалявате, прочетете го сами ------>> min.lc/medbg

2023.10.03 | 09:33

4
Хилъри дали я съдиха за убийства
нг

2023.10.03 | 09:32

3
Голяма престъпление.... няма що ! Краварите са изперкали вече и стават опасни за всички хора по света.

2023.10.03 | 09:23

2
ВЪН АМЕРИКАНСКИЯ ОКУПАТОР! НИКОГА ПОВЕЧЕ АМЕРИКАНСКО РОБСТВО В БЪЛГАРИЯ,!!! НАСЕЛЕНИЕТО НАМАЛЯ НАПОЛОВИНА ЗА 40 ГОДИНИ АМЕРИКАНСКИ ГЕНОЦИД !!!

2023.10.03 | 09:10

1
И клоаките да си съдерете Тръмп ще е отново Президент на САЩ и всички зелени фашаги на бесилата в ЕС

Добави коментар

Водещи новини