Президентът на Американска търговска камара в България: Има значителен ръст на инвестиции от САЩ и Канада

  • 26 септември 2023 15:14

  • 994
  • 7
Президентът на Американска търговска камара в България: Има значителен ръст на инвестиции от САЩ и Канада
© Американска търговска камара в България
Слушай новината Слушай новината

Днес Американска търговска камара в България (АТК) обсъди стратегически теми с Правителството на Република България, сред които бяха устойчивото икономическо развитие, върховенството на закона, образованието, енергийната стратегия (в т.ч. диверсификация и декарбонизация), здравеопазването, обществените поръчки и др.

Всички те са сред Приоритетите на АТК и са идентифицирани от Комитетите на Камарата и нейните членове, които имат и конкретни предложения за решения, които биха донесли ползи за отделните сектори и заинтересовани страни. Дискусията бе част от Календара със събития на организацията и посрещна над 250 гости.

Премиерът Денков: Кабинетът е доста по-стабилен, отколкото изглежда

Със събитието Камарата отбеляза 120 години от установяване на дипломатическите отношения между България и САЩ.

В събитието взеха участие акад. Николай Денков, министър-председател на Република България, Асен Василев, министър на финансите, проф. Галин Цоков, министър на образованието, Богдан Богданов, министър на икономиката и индустрията, както и заместник-министрите Мартин Гиков (иновациите и растежа) и Емил Дачев (правосъдие), които взеха участие в дискусията с членове на Камарата.

Сред гостите бе и Андреа Брулет-Родригез, заместник-посланик на САЩ у нас.

Дуалното обучение влиза в университетите

„Американска търговска камара със своето широкообхватно портфолио от мрежа, експертен капацитет, опит и възможности за контакти е сред най-надеждните партньори в бизнес-общността в България на всяко едно правителство, което има евроатлантическа ориентация, има за цел да осъществи нужните реформи в множество области, сред които са здравеопазване, енергетика, образование, пазар на труда, отбрана, дигитализация и др. Нашето последно проучване за американските инвестиции в България показва, че има значителен ръст на инвестиции от САЩ и Канада у нас. Тези впечатляващи данни носят нов прочит за значимостта и дългосрочните взаимоотношения в редица области. Обаче, други наши данни, доклади и нашият опит в Камарата показва, че този ръст би могъл да е още по-голям, ако в България се прилага в по-голяма степен принципа на върховенството на закона, премахне се ненужната бюрокрация, и обществените поръчки в редица сектори станат по-прозрачни. Ние сме готови да работим заедно, за да направим България едно по-добро място за инвестиции и за нейните граждани.“ – посочи Оливие Маркет, президент на Американска търговска камара в България при откриване на събитието.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
994 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар

2023.09.26 | 18:39

7
Това е по-добро от всяка виагра. Съветвам всеки да го опита поне веднъж в живота си - ще подобри се.ксуалния ви живот многократно, прочетете го сами -----> welcome.to/biocom

2023.09.26 | 16:04

6
незнам защо не ми дава да публикувам целия текст а трябваше да е на парчета сигурно е някакъв вид цензура

2023.09.26 | 15:51

1
да да

2023.09.26 | 16:00

5
и те после ни казват колко злато е добито а другите редкоземни елементи не се съобщават те са им бонус

2023.09.26 | 15:59

4
то и затова златото не се рафинира при нас а се изнася златен концентрат в африка за рафиниране

2023.09.26 | 15:58

3
и то само за златото не и за другите полезни изкопаеми

2023.09.26 | 15:57

2
знам че инвестират и то в минната индустрия с лицензи за нови места златен рудодобив със същата оферта едно 1.25% за държавата

Добави коментар

Водещи новини