Нова тропическа буря приближава източното крайбрежие на САЩ

  • 22 септември 2023 09:31

  • 1387
  • 1
Нова тропическа буря приближава източното крайбрежие на САЩ
© Getty Images

Нова тропическа буря се оформя в Атлантическия океан край източното американско крайбрежие и по-късно днес се очаква тя да достигне бреговете на щата Северна Каролина, съобщи Националният център за ураганите (НЦУ) на САЩ, предаде Асошиейтед прес.

Бурята се приближи до бреговете на щатите Южна и Северна Каролина късно снощи с максимални постоянни ветрове със скорост от около 65 км/ч.

НЦУ издаде предупреждение за силно вълнение, като в някои части по крайбрежието на щата Северна Каролина се очаква да се образуват вълни с височина до 1,5 метра.

Буратя "Идалия" отслабва и се отдалечава от бреговете на САЩ

Въпреки че достигна сила на тропическа буря, все още не ѝ е дадено име и метеоролозите я наричат потенциален тропически циклон шестнадесет.

Националният център за ураганите определя потенциалния тропически циклон като смущение, което представлява заплаха за появата на тропическа буря или ураган на сушата в рамките на 48 часа, допълва БТА.

Метеороложката Мария Торес, която отговаря за връзките с обществеността в базирания в Маями НЦУ, заяви, че населението по атлантическото крайбрежие на САЩ трябва да следи напредъка на бурята, да се снабди с провизии и да се подготви за достигането ѝ до сушата.

Последвайте канала на

Весела Найденова
1387 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.09.22 | 11:11

1
Това е по-добро от всяка виагра. Съветвам всеки да го опита поне веднъж в живота си - ще подобри се.ксуалния ви живот многократно, прочетете го сами -----> welcome.to/biocom

Добави коментар

Водещи новини