Ромни продължава да събира повече пари от Обама

  • 07 август 2012 18:35

  • 618
  • 0
Ромни продължава да събира повече пари от Обама
©

Кандидатът за президент на САЩ Мит РомниМит Ромни Уилръд Мит Ромни е американски бизнесмен и политик от Републиканската партия. Губернатор на продължава своята доминация пред настоящия президент Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият в набирането на средства за предизборната си кампания за трети пореден месец, пише вестник Вашингтон Поуст. Надпреварата навлиза в решителната си фаза и всеки един долар е ценен, твърдят от екипите на двамата.

Миналия месец бившият губернатор на Масачузетс е надминал Обама с повече от $25 млн., стана ясно от изнесените официални данни, според които той е събрал малко над $101 млн. Щабът на настоящия президент обяви, че за същия период е набрал $75 млн. По този начин разликата между двамата е намаляла леко, след като през месец юни републиканският кандидат отчете $106 млн. набрани средства срещу $71 млн. за неговия опонент.

Цифрите отразяват безпрецедентна интензивност в набирането на финанси, която променя изцяло същността на президентската надпревара, констатира в заключения вестника. И двамата претенденти за поста са посветили по-голямата част от месец юли на събития за набиране на средства. Освен това новата стратегия ги свързва все повече с по-малки, елитни групи дарители, отколкото с големи публични събирания на гласоподаватели.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
618 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини