САЩ засилва натиска над банковия сектор на Швейцария

  • 07 август 2012 06:11

  • 1105
  • 2
САЩ засилва натиска над банковия сектор на Швейцария
©

Министерството на правосъдието на САЩ засилва натиска над банковия сектор на Швейцария, изпращайки в Берн ново искане за предоставяне на информация за сметките на американските им клиенти.

Швейцарските банкери се опасяват, че подобен интерес към бизнеса им от страна на данъчните служби едновременно на няколко държави, ще доведе до още по-голям отлив на клиенти от страните, пише вестник "РБК Дейли".

Правоохранителните и данъчните органи на САЩ не се отказват от всеки опит за събиране на още информация за сметките на своите съграждани в Швейцария. Този път под прицел е банка „Кредит суис”, която благодарение решение на съда веднъж вече избегна издаването на данните за укриващите данъци американски граждани.

Самите швейцарски банкери предупреждават, че непрекъснатият натиск от страна на САЩ, Германия и Великобритания скоро ще доведе до сериозни негативни последствия за целия банков сектор на страната, който вече се сблъсква с отлива на чуждестранни клиенти.

Последвайте канала на

Весела Найденова
1105 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2012.08.15 | 08:51

2
Ето как мачкат и Швейцария.Оказва се,че няма сигурно място по света.Ако има отлив от клиенти и започнат да закриват авоарите си,на какво ще се закрепи икономиката на Швейцария?Часовници и шоколад?Бижутерия и зимен туризъм?Май остават само швейцарските джобни ножчета...
777

2012.08.15 | 08:50

1
Това са гадовете от САЩ те искат да командват целият свят.Немога да разбера как от цял свят само на САЩ им пречи все някой.Защо целия свят трябва дасе съобразяа стях.Защо когато говорят за мир едновременно с тези приказки нападат някоя безащитна страна.И как така се оказа Държавата с най -голям външен дълг да нее в криза а тука почти цяла Европа е в рецесия.Защо продължава да е една от най проспериращите Държави след като има Световна криза.Защото САЩ знаят само едно ВОЙНА за всеки който неи угоди и не изпълни нейните нареждания.И как така само Американския Посланник се бъркаше в Вътрешните работи на странатани.Аз мисля че това Правителство изпълнява поръчки на САЩ и то в ущърб на нашата Дъжава.

Добави коментар

Водещи новини