Американското разузнаване потвърди смъртта на Пригожин

  • 25 август 2023 09:40

  • 1629
  • 2
Американското разузнаване потвърди смъртта на Пригожин
© Телеграм
Слушай новината Слушай новината

Американското разузнаване потвърди, че ръководителят на руската частна военна компания Вагнер Евгений ПригожинЕвгений ПригожинЕвгений Пригожин е роден на 1 юни 1961 г. Той руски бизнесмен, ресторантьор, собственик на кетъринг е загинал при самолетна катастрофа. Това пише ​​Wall Street Journal.

Министерството на отбраната на Съединените щати отрече информацията, че самолетът Пригожин е бил свален с ракета "земя-въздух". Руският президент Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 нарече катастрофата "трагедия" и изрази съболезнования на близките на загиналите. А украинският президент Володимир ЗеленскиВолодимир ЗеленскиВолодимир Зеленски  е украински артист, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога отрече категорично страната му да има нещо общо с инцидента и намекна, че отговорността е на Кремъл.

Това е една от най-масираните въздушни атаки на Крим, само ден след като Киев заяви, че е извършил десант в югозападната част на полуострова. Целите са били близо до Севастопол, който се намира щаб квартирата на руския Черноморски флот. Вчера ръководителят на украинското военно разузнаване Кирил Буданов заяви , че усилията на Украйна да си върне Крим няма да се ограничат само до въздушни удари, предаде БНР.

Проф. Кънчев: Пригожин е бил подготвян като кандидат за президентските избори в Русия

По-рано тази сутрин руското министерство на отбраната съобщи, че е свалило една изстреляна от Украйна ракета над Калужка област, която граничи с Подмосковието и в последно време постоянно е обект на нападения с дронове. В Москва двете големи летища "Внуково" и "Домодедово" рано тази сутрин временно преустановиха полетите, съобщиха руските авиационни власти. 

Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна съобщи за неуспешно настъпление на руските сили край Купянск и Авдеевка в Донецка област, където нанасят артилерийски удари, както и в района на Новогоровка на Луганска област. Ракетни удари по цели в южна Украйна са изсрелвани през нощта от Черно и Азовско море, съобщи Генералният щаб.

Уолстрийт Джърнъл цитира командващия украинската армия генерал Валерий Залужни пред американски представители, че контраофанзивата се намира на прага на пробив. Пентагонът обяви, че Съединените щати ще започнат да обучават украински пилоти и техници на самолети Ф-16 през октомври. Дания, Нидерлания и Норвегия обявиха, че ще предоставят изтребители на Украйна, след като пилотите бъдат обучени.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
1629 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2023.08.25 | 10:42

2
Браво. Американското ви разузнаване откри топлата вода. Мърши.
Президент САЩ е президент на Русия през 1991-годин

2023.08.25 | 10:34

1
Путин е толкова успешен в унищожаването на бялото население, че е подкрепен от всички ционисти по света и неговите специални служби. Затова путинизъм на Русия завинаги!

Добави коментар

Водещи новини