Бирата остава най-предпочитаната алкохолна напитка в САЩ

  • 15 август 2023 14:04

  • 366
  • 0
Бирата остава най-предпочитаната алкохолна напитка в САЩ
© Getty Images/Guliver
Слушай новината Слушай новината

Бирата остава най-предпочитаната алкохолна напитка в САЩ, сочат данни от изследване на американската компания за маркетингови изследвания и проучвания на общественото мнение "Галъп" (Gallup), предаде ДПА.

Преобладаващата част (37 на сто) от участниците в проучването споделят, че най-често пият бира, докато 31 на сто предпочитат спиртните напитки, а 29 на сто - виното.

Бирата продължава да е най-популярната алкохолна напитка сред американците, но губи позиции спрямо 90-те години на миналия век и началото на този, когато близо половината от участниците в подобни проучвания заявяваха, че я предпочитат, посочва ДПА.

На този фон делът от 31 на сто на американците, които са посочили спиртните напитки като любим алкохол, е най-високият, откакто се провеждат подобни проучвания. 

Изборът на предпочитана алкохолна напитка се различава в зависимост от пола, възрастта, образованието и доходите на участниците в изследването.

4-и август е Международен ден на бирата

Например два пъти повече мъже, отколкото жени, са посочили, че най-често пият бира. При дамите делът на тези, които предпочитат виното, е три пъти по-голям, отколкото при господата. 

Оказва се, че по-младите американци предпочитат бирата и спиртните напитки, а по-възрастните са по-скори любители на бирата и виното. 

Проучването на "Галъп" показва, че 62 на сто от гражданите на САЩ, които са навършили 21 години, пият алкохол, докато останалите са пълни въздържатели, отбелязва БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
366 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини