Към момента наемниците от "Вагнер" не участват активно в бойните действия в Украйна

  • 14 юли 2023 06:40

  • 409
  • 0
Към момента наемниците от "Вагнер" не участват активно в бойните действия в Украйна
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Не се наблюдава значително участие на руската частна военна компания "Вагнер“ във военните операции в Украйна, заяви Пентагонът близо три седмици след бунта на наемниците в Русия, предаде Ройтерс. 

"На този етап не наблюдаваме никакво значително участие на силите на "Вагнер“ в бойните операции в Украйна“, каза говорителят на Пентагона ген. Патрик Райдър.

Наемници от "Вагнер“ водеха едни от най-ожесточените и кръвопролитни сражения в хода на руската инвазия в Украйна. Но след бунта от 23-24 юни те получиха възможността да се присъединят към ръководителя си Евгений Пригожин, който бе изпратен в изгнание в Беларус, да станат част от редовната армия или да се върнат у дома, припомня Ройтерс. В сряда руското министерство на отбраната заяви, че частната военна компания почти е завършила процеса на предаване на въоръжението си на редовната армия.

Беларус очаква пристигането на наемници от "Вагнер" и редовни руски войски за обмяна на опит и учения

Руският президент Владимир Путин заяви в интервю за в. "Комерсант", което беше публикувано на сайта на изданието тази вечер, че не съществува възможност "Вагнер" да продължи да съществува в сегашния си вид, допълва Ройтерс.

"Няма закон за частните военни организации. "Вагнер" просто не съществува", каза руският президент.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
409 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини