САЩ санкциионира седем лица, свързани с кампанията на Русия за дестабилизиране на Молдова

  • 05 юни 2023 19:55

  • 533
  • 1
САЩ санкциионира седем лица, свързани с кампанията на Русия за дестабилизиране на Молдова
© gettyimages
Слушай новината Слушай новината

Министерството на финансите на САЩ днес обяви, че налага санкции срещу членове на свързана с руското разузнаване организация за ролята им в усилията на Москва да дестабилизира демокрацията и да повлияе на изборите в Молдова, съобщава БТА, като се позовава на изявление на американското ведомство.

Санкциите са насочени срещу седем лица, някои от които поддържат връзки с руските разузнавателни служби, се казва в изявлението на министерството.

Сред санкционираните е ръководителят на организацията Константин Прокопиевич Сапожников, подготвил в началото на 2023 г. заговора за дестабилизиране на правителството в Молдова.

Европа организира среща на върха, за да предупреди Москва: Молдова не е сама

"Наложените днес санкции хвърлят светлина върху продължаващите тайни руски усилия за дестабилизиране на демократични държави", каза в изявлението заместник-министърът на финансите по тероризма и финансовото разузнаване Брайън Нелсън.

"Опитите на Русия за оказване на влияние се възползват от безпокойството на гражданите на тези държави с цел да дестабилизират законно избрани правителства за собствените интереси на Москва", добави Нелсън.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
533 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Емѝ...

2023.06.05 | 20:53

1
Аз като безработен хомосексуалист и трол към американското посолство ,одобрявам това!!!

Добави коментар

Водещи новини