Държавният секретар на САЩ ще посети Саудитска Арабия следващата седмица

  • 02 юни 2023 21:41

  • 264
  • 0
Държавният секретар на САЩ ще посети Саудитска Арабия следващата седмица
© Getty Images/Guliver
Слушай новината Слушай новината

Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън ще посети Саудитска Арабия следващата седмица, съобщи днес Държавният департамент на САЩ, цитиран от Франс прес.

Блинкън ще бъде в саудитското кралство от 6 до 8 юни.

Държавният секретар ще посети Саудитска Арабия в момент, в който Вашингтон и Рияд се опитват да играят ролята на посредници между страните в суданския конфликт.

Блинкън ще обсъди със саудитски представители "стратегическото сътрудничество" между САЩ и Саудитска Арабия в регионален и двустранен план, се казва в изявление на говорителя на Държавния департамент Матю Милър.

Блинкън започва обиколка във Великобритания, Ирландия, Виетнам и Япония

Освен това Антъни Блинкън ще участва в сряда в министерска среща на Съвета за сътрудничество в Залива, а в четвъртък - в среща в Рияд на коалицията от страни, борещи се срещу терористичната организация "Ислямска държава".

Блинкън ще посети Саудитска Арабия няколко седмици след визитата в саудитското кралство на съветника на Белия дом по въпросите на националната сигурност Джейк Съливан и близо една година след посещението на президента на САЩ Джо Байдън през лятото на миналата година, отбелязва БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
264 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини