Блумбърг: Министерството на финансите на САЩ има по-малко пари от десетки милиардери

  • 30 май 2023 16:26

  • 1173
  • 0
Блумбърг: Министерството на финансите на САЩ има по-малко пари от десетки милиардери
© Getty Images/Guliver
Слушай новината Слушай новината

Сметките на министерството на финансите на САЩ се изпразват бързо, докато Вашингтон чака последния момент, за да повиши тавана на разрешения държавен дълг, посочва Си Ен Ен.

В края на миналата седмица министерството е разполагало с едва 38,8 милиарда долара, според федерални данни. Това е значително по-малко от наличните 200 милиарда долара в началото на месеца и близо до минимума от 30 милиарда долара.

В същото време 31 милиардери разполагат с повече пари от федералното правителство, сочат данни от индекса на милиардерите на Блумбърг.

Някои от тях, като например модния магнат Бернар Арно, "струват" много повече. Председателят на производителя на луксозни стоки Ел Ве Ем Аш (LVMH) разполага със 193 милиарда долара в сметките си.

Кристалина Георгиева призова САЩ да променят или да премахнат тавана на дълга

В своеобразната класиция следват Илон Мъск със 185 милиарда долара и основателят на "Амазон" (Amazon) Джеф Безос със 144 милиарда долара.

В списъка на милиардерите, разполагащи с повече пари от Чичо Сам, са и Майкъл Дел, легендарният инвеститор Уорън Бъфет, основателят на "Фейсбук" Марк Цукърбърг и дори милиардери с по-ниски доходи като французина Франсоа Пино и председателя на "Шанел" (Chanel) Ален Вертхаймър, отбелязва БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1173 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини