Байдън обяви нова стратегия за борба с антисемитизма

  • 26 май 2023 06:29

  • 537
  • 5
Байдън обяви нова стратегия за борба с антисемитизма
© Getty Images

Президентът на САЩ Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в обяви вчера нова инициатива за борба с антисемитизма, състояща се от над 100 мерки, които могат да бъдат предприети от американското правителство и партньорите му, предаде Асошиейтед прес.

Байдън изтъкна, че това е първата Национална стратегия на САЩ за борба с антисемитизма и че с нея се изпраща ясно послание, че "в Америка злото няма да победи".

Джо Байдън: Няма да има дефолт

Стратегията, която се изготвя от месеци, има четири основни цели: да бъдат разбрани причините за антисемитизма и как е застрашена Америка от него, да бъде засилена сигурността на еврейските общности, да бъдат предприети мерки за борба с дискриминацията, базираща се на антисемитизъм, и изграждането на солидарност и предприемането на общи действия от различни общности в името на борбата с антисемитизма.

Еврейски организации приветстваха инициативата на американското правителство, допълва БТА.

Последвайте канала на

Весела Найденова
537 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Sarbeca Z

2023.05.26 | 07:27

5
СМЪРТ ЗА ЧУФУТСКАТА ИЗМЕТ !

2023.05.26 | 06:57

4
Дано само да не се стигне дотам Русия да показва цялата си военна мощ. Тогава от Украйна и граничещите райни с Украйна няма да остане нищо и няма да са годни за живот в продължение на десетилетия! Все повече и повече се убеждавам, че западът начело със САЩ точно това искат за да сатанизират Русия! Сатанистите искат да сатанизират ангелите! Крадеца вика дръжте крадеца! N.B. Ако се стигне до унищожение на Украйна това изобщо няма до доведе до сатанизиране на Русия, защото Украйна е територия, осквернена от нацизма и покрита с кръв.

2023.05.26 | 06:48

3
19FortyFive:"Русия може да използва ядрено оръжие след атаката на ВСУ в Крим". Американското издание, позовавайки се на данни от разузнаването и военни анализатори пише, че поради доставката на изтребители F-16 Русия няма да използва ядрено оръжие. Ударът по Крим обаче "ще премахне всички залози от масата". "Смята се, че Русия постоянно допуска нарушаването на нейните "червени линии" и не отвръща, но Москва търпеше и преди, а след това организира "24 февруари". Ако атаката срещу Крим се окаже ефективна, Путин ще използва тактическо ядрено оръжие и тогава Западът ще бъде принуден директно да влезе в конфликта", се казва в статията. Отбелязва се, че това ще доведе до ескалация на конфликта – от ограничени ядрени удари по територията на Украйна до "нещо много по-мащабно".

2023.05.26 | 06:48

2
В Киев при неизяснени обстоятелства загина шведският наемник Даниел Нистрьом. Боецът, който пристигна в Украйна през март 2022 г., се биеше в състава на националния батальон "Карпатска Сич". Шведските медии съобщиха, че наемникът се канеше да се върне в Швеция. Но отиде при Бандера за среща.

2023.05.26 | 06:47

1
Навални ще бъде съден по още шест наказателни статии. Московският градски съд получи дела за подстрекаване към екстремизъм, създаване на НПО, която нарушава правата на руските граждани, финансиране на екстремизма, реабилитация на нацизма, участие на непълнолетни в опасни действия и създаване на екстремистка общност. Общо във всички тези случаи Навални го грозят до 30 години затвор.

Добави коментар

Водещи новини