Писателка заяви пред съд в Ню Йорк, че Тръмп я изнасилил в магазин за бельо

  • 27 април 2023 11:05

  • 1114
  • 7
Писателка заяви пред съд в Ню Йорк, че Тръмп я изнасилил в магазин за бельо
© Getty Images/Guliver (архив)
Слушай новината Слушай новината

Писателката Елизабет Джийн Карол заяви пред съдебни заседатели в съд в Ню Йорк, че Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския я изнасилил, след като я придружил в пробната на луксозен универсален магазин през 1996 г., предаде Асошиейтед прес.

Първоначално тя си мислела, че да помага на Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския да пазарува за подарък дамско бельо ще бъде просто "забавно нюйоркско нещо".

Дори когато, според Е. Джийн Карол, тогавашният бизнесмен я подканил към съблекалнята да пробва прозрачно боди, тя си представяла нещо като скеч от „Събота вечер на живо“, който е написала.

Но след няколко минути "всички причини да съм жива в този момент се изпариха от тази стая", свидетелства Карол пред съдебните заседатели по време на делото за изнасилване.

"Аз съм тук, защото Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския ме изнасили, а когато написах за това, той каза, че не се е случило. Той излъга и разруши репутацията ми, а аз съм тук, за да се опитам да си върна живота", заяви Карол.

Мелания Тръмп не е напуснала съпруга си

Без да присъства в съдебната зала Тръмп повтори, че твърдението на Карол за изнасилване през 1996 г. е пълна измислица, като написа в социалната си мрежа, че случаят е "измислена афера".

"Това е измама и фалшива история - лов на вещици!" написа Тръмп в платформата си "Трут соушъл".

"Тя не е крещяла? Няма свидетели? Никой не е видял това? Тя никога не е подавала жалба в полицията? ИЗМАМА!" написа Тръмп, цитиран от ДПА."Вярва ли някой, че бих отвел една тогава почти 60-годишна жена ... в малка съблекалня и ....", добави той.

76-годишният Тръмп заяви, че не е бил в магазина заедно с Карол и не е имал представа коя е, когато тя за първи път разказа публично историята в мемоарите си от 2019 година.

Думите му накараха съдията да предупреди адвокатите на Тръмп, че той трябва да престане с публичните си коментари по обвинението, иначе може да си навлече още повече правни проблеми.

Досега Тръмп не е присъствал на процеса, но адвокатите му заявиха във вторник, че все още е възможно да реши да свидетелства.

Съдебният процес се провежда в момент, когато Тръмп отново се стреми към номинацията на Републиканската партия за президент, и седмици след като той заяви, че е невинен по обвинения, свързани с плащания, целящи купуването на мълчанието на порноактрисата Сторми Даниълс, която заяви, че е имала сексуален контакт с него.

79-годишната Карол свидетелства, че се е срещнала с Тръмп в първокласния луксозен магазин "Бергдорф Гудман" в неуточнена вечер в един четвъртък през пролетта на 1996 година.

Тя разказва, че той я помолил за съвет относно избор на подарък за жена и тя с удоволствие му услужила. Тя била поласкана от това, че Тръмп поискал съвет от нея и Карол помислила, че ще се получи забавна история.

Пред съдебните заседатели тя допълни, че му предложила да подари шапка, но Тръмп се насочил към бельото. Забавлявайки се и флиртувайки с него, тя се съгласила, смеейки се дори когато той затворил вратата на пробната, може би дори след като я притиснал към стената.

Но след това, твърди Карол, Тръмп притиснал с ръка устата ѝ, след което последвало самото сексуално посегателство, описано от нея в детайли, докато тя се борела срещу него.

Тя казва, че накрая го отблъснала, избягала и години наред се самообвинявала.

"Винаги си спомням защо влязох там, за да попадна в тази ситуация", каза писателката пред съдебните заседатели с треперещ глас, пише БТА.

Тя посочи, че десетилетия наред не е казвала на никого, освен на двама души, защото се страхувала  от отмъщението на Тръмп, тъй като смятала себе си за виновна и защото мислела, че много хора обвиняват самите жертви на изнасилване за това, което им се е случило.

Предполагаемото нападение е станало много преди движението "Аз също" (#MeToo) да наложи промяна в начина, по който жертвите на сексуално насилие се третират от правоприлагащите органи и се възприемат от обществеността. Карол заяви, че именно движението е подтикнало нейното решение да разкрие случилото се през 2019 година.

В иска на писателката се посочват неуточнени щети и се настоява за оттегляне на, по нейните думи, клеветническите коментари на Тръмп. Искът е подаден по силата на нюйоркски закон, който временно разрешава искове за сексуални посегателства отпреди десетилетия да се разглеждат в граждански съд. Тя никога не е повдигала наказателни обвинения.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
1114 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар

2023.10.20 | 10:43

7
Е тя затова е писателка.

2023.04.27 | 14:05

5
Тръмп винаги е бил бок@лук и такъв ще си остане. Разби целия свят с климатичните промени, с ядрената сделка с Иран, със Северна Корея и какви ли не още бели направи с дългосрочни последици.

2023.04.27 | 15:17

6
не те слуша главата!
Тенев

2023.04.27 | 11:43

4
Звучи ми като ззабава:)

2023.04.27 | 11:42

3
И къде беше персонала и другите клиенти? Това сигурно ще да е било най-тихото и мирно изнасилване за всички времена.
Емѝ...

2023.04.27 | 11:10

1
И мен ме изнасилиха във гъза. Доброволно!!!:)))
Гошко

2023.04.27 | 11:18

2
Само когато съм дрогиран и пиян бих те евал!

Добави коментар

Водещи новини